Τα Αρχαία Ελληνικά Έπη συναντούν το Θέατρο Νο – Συμπόσιο στο Τόκιο

日本語

Συμπόσιο με θέμα «Κοιτάζοντας την Αρχαία Ελλάδα στην Ιαπωνία – από τη συνάντηση των Αρχαίων Ελληνικών Επών με το Θέατρο Νο» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Οτσούμα του Τόκιο.

Στο πρώτο μέρος του συμποσίου θα μιλήσει ο καθηγητής της Σχολής Ιστορικών Μελετών του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Πανεπιστημίου του Πρίνστον (ΗΠΑ) Άγγελος Χανιώτης.
Στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον καθηγητή Άγγελο Χανιώτη, τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη του Θεάτρου Νο Γκένσο Ουμεουάκα και τον γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό. Οι δύο καλλιτέχνες συνεργάστηκαν στις εξαιρετικές παραστάσεις της Νέκυια στην Ελλάδα και Ιαπωνία, με τον Γκένσο Ουμεουάκα στο ρόλο του μάντη Τειρεσία με τη σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Στη συζήτηση θα συμμετέχει επίσης ο παραγωγός του έργου Χισάσι Ίτο ενώ θα τη διευθύνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κανσέι Γκακουίν, Τακάσι Φουτζίι.

Το συμπόσιο διοργανώνεται από την Japan-Greece Society στο πλαίσιο της επετείου των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Ιαπωνίας.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ