Σύσφιξη των σχέσεων με την Ιαπωνία επιθυμεί η Κύπρος

Tην επιθυμία της κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ιαπωνία, σε όλους τους τομείς, διαβίβασε η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννα Μαλλιώτη, επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της στον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, στις 17 Ιουλίου στο Αυτοκρατορικό Παλάτι, στο Τόκιο, ο Αυτοκράτορας Ακιχίτο αναφέρθηκε στην ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, λέγοντας πως είναι πολύ καλά νέα για την Κύπρο, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί εάν και η Κύπρος κάνει χρήση πυρηνικής ενέργειας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και διαβίβασε ιδιαίτερους χαιρετισμούς και ευχές για υγεία και ευημερία προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το λαό της Κύπρου.

Στην αντιφώνησή της, η νέα Πρέσβης της Κύπρου στην Ιαπωνία, με έδρα το Πεκίνο, ευχαρίστησε τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας για το ενδιαφέρον του για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και διαβίβασε τους ιδιαίτερους χαιρετισμούς και τις θερμές ευχές του Προέδρου προς την Αυτού Μεγαλειότητα, τα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας και το φίλο λαό της Ιαπωνίας.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη της στη Φουκουσίμα, τον Δεκέμβριο του 2012, όπου εκπροσώπησε την Κύπρο στην Υπουργική Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια και πληροφόρησε ότι η Κύπρος δεν κάνει χρήση πυρηνικής ενέργειας, αλλά χρησιμοποιεί πετρέλαιο και σε μικρή κλίμακα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι με την ανακάλυψη μεγάλων αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, σε πολύ λίγα χρόνια η Κύπρος όχι μόνο θα χρησιμοποιεί το δικό της φυσικό αέριο, αλλά ταυτόχρονα θα είναι ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο για Ευρώπη και Ασία, πέραν του ότι είναι ήδη ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και ιδανικός τόπος για επενδύσεις και τουρισμό.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ