Συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Καγκοσίμα

TSUCHIDA Satoshi1

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστήμιο Κρήτης φιλοξένησε για δύο μέρες, τη Δευτέρα και Τρίτη 24-25 Νοεμβρίου 2014 τον καθηγητή κ. Satoshi  Tsuchida, Κοσμήτορα της Σχολής Παιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Καγκοσίμα. Ο κ. Tsuchida ταξίδεψε στην Ελλάδα με σκοπό τη συνεργασία με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων πολιτικής προστασίας για σχολεία, με έμφαση στους σεισμούς και τα ηφαίστεια. Αφορμή για την επίσκεψη αυτή αποτέλεσε η επαφή του στην Ιταλία με το πρόγραμμα RACCE που υλοποίησε πριν από δύο χρόνια και συνεχίζει να υλοποιεί το ΜΦΙΚ.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του ο κος Tsuchida επισκέφτηκε με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του RACCE κ. Χ. Φασουλά, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και είδε από κοντά την εφαρμογή των διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, βίωσε την εφαρμογή του προγράμματος RACCE στο σεισμικό προσομοιωτή και συζήτησε με το προσωπικό του Μουσείου και τη Σύμβουλο Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μ. Δρακάκη για το σχεδιασμό των προγραμμάτων και την εκπόνησή τους από τα σχολεία της περιφέρειας.

TSUCHIDA Satoshi2

Την επόμενη μέρα επισκέφτηκε συνοδευόμενος από τον κο Φασουλά μερικές από τις σχολικές μονάδες του νομού που υλοποίησαν ή υλοποιούν το πρόγραμμα RACCE, όπως τον παιδικό σταθμό “Ροδομηλιά”, το 2ο Νηπιαγωγείο Βουτών και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου και ενημερώθηκε για την υλοποίηση του προγράμματος και συζήτησε με εκπαιδευτικούς και παιδιά, ενώ παράλληλα είχε και συνάντηση με την ομάδα σχεδιασμού του RACCE και την Επικ. Καθηγήτρια Προσχολικής Αγωγής του Π.Κ., κα Μαρία Αμπαρτζάκη, με την οποία συζήτησαν τη φιλοσοφία του RACCE και τις δυνατότητες παραπέρα συνεργασίας ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια.

Ο κ. Tsuchida έμεινε ενθουσιασμένος με τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα σχολεία της Κρήτης και το ΜΦΙΚ και ειδικότερα από τις προσπάθειες για μεταφορά επιστημονικής γνώσης στις μικρές σχολικές ηλικίες, κάτι για οποίο υπάρχει αναγκαιότητα στην Ιαπωνία.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα