Συνεργασία Ελευσίνας 2021 με EU-JAPAN FEST

Φωτογραφία: eleusis2021.eu

«Ως ιδιαίτερα ξεχωριστή περίπτωση αντιμετωπίζει την Ελευσίνα, την ελληνική πόλη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε ομόφωνα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021», ο κ. Shuji Kogi, Γενικός Γραμματέας του ΕU Japan Fest Committee. Μια πόλη που αποτελεί, όπως δήλωσε, «μικρογραφία της Ευρώπης, όχι μόνο για το αρχαίο της παρελθόν, ως μέρος ενός πολιτισμού που γέννησε τη δημοκρατία και τη φιλοσοφία και ασκεί παγκόσμια επιρροή, αλλά κυρίως για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει όπως η μετανάστευση και οι προσφυγικές ροές».

Ο κ. Shuji Kogi, επισκέφθηκε την Ελευσίνα (1-5.05.2019) στο πλαίσιο της συνεργασίας του οργανισμού EU-Japan Fest, με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης -πέμπτης κατά σειρά από την εποχή της υποψηφιότητας της Ελευσίνας- συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης και της ομάδας έργου της Ελευσίνας 2021, προκειμένου να αναζητηθούν και προσδιοριστούν τα σημεία συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς.

Ο κ. Kogi είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόγραμμα της Ελευσίνας2021 ΠΠΕ, για τις επικείμενες δράσεις αλλά και να συνομιλήσει με καλλιτέχνες, κατοίκους και νέους Ελευσίνιους, κατά τη διάρκεια της γνωριμίας του με την πόλη και στο περιθώριο των συναντήσεων αυτών δήλωσε:

«… μπορεί οι πόλεις με τις οποίες συνεργάζεται ο EU Japan Fest να μην είναι προσωπική του επιλογή, αλλά βρίσκει ξεχωριστή την Ελευσίνα, την ελληνική πόλη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε ομόφωνα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας την αξία της μακροχρόνιας συνεργασίας και της σημασίας των διακρατικών συνεργασιών για την υγιή εξέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας, ο οργανισμός υποστηρίζει ανταλλαγές γνωριμίας και έρευνας και για χρόνια μετά το έτος της εκάστοτε ΠΠΕ. Στην κατεύθυνση αυτή πρόσφατα παρουσίασε το “Passport Programme” που επιτρέπει τη μετακίνηση έως και 50 ατόμων από κάθε κατεύθυνση (ΠΠΕ – Ιαπωνία) μετά το τέλος του επίσημου προγράμματος των Πολιτιστικών Πρωτευουσών.»

Την Κυριακή (05.05.2019) περιηγήθηκε στην Ελευσίνα ακολουθώντας τον περίπατο της EUphoria και  επισκέφθηκε δύο εκθέσεις στο πλαίσιο της δράσης “το Μουσείο Καζαντζάκη ταξιδεύει στην Ελευσίνα”.

Λίγα λόγια για το EU-Japan Fest

Ο οργανισμός EU-Japan Fest ιδρύθηκε το 1992 αποκλειστικά για να συνάπτει συνεργασίες με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης με σκοπό την προώθηση του σύγχρονου ιαπωνικού πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος των ΠΠΕ. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό οργανισμό, που διοικείται και υποστηρίζεται από εξέχοντα μέλη του επιχειρηματικού κόσμου της Ιαπωνίας καθώς και πρέσβεις χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία.

Στα 27 χρόνια λειτουργίας του το EU-Japan Fest έχει συνεργαστεί με 44 ευρωπαϊκές πόλεις. Στο κέντρο της δράσης του βρίσκεται η διευκόλυνση της δικτύωσης των ΠΠΕ με καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ομάδες κλπ εκπροσώπους του σύγχρονου ιαπωνικού πολιτισμού – όπου κι αν διαμένουν- και η οικονομική υποστήριξη τόσο μετακινήσεων για την εγκαθίδρυση πιθανών συνεργειών όσο και της παρουσίασης έργων κατά τη διάρκεια του έτους της ΠΠΕ.

Συνεχίζοντας την προγραμματισμένη περιοδεία του στην Ευρώπη, ο κ. Kogi, θα έχει ως επόμενο σταθμό του την Τιμισοάρα, «αδελφή» Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ελευσίνας για το 2021.

Πηγή: eleusis2021.eu

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ