“Σύνδεση” Λευκάδα-Ιαπωνία: Έκθεση ζωγραφικής μαθητών δημοτικών σχολείων

日本語

Εγκαινιάστηκε και παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες (μέχρι τις 19 Απριλίου) στην Αίθουσα Τέχνης Θεόδωρος Στάμος στη Λευκάδα, η μαθητική έκθεση ζωγραφικής «Σύνδεση» Λευκάδα-Ιαπωνία.

Ο Λευκάδιος Χέρν και οι καλλιτέχνες της Ιαπωνίας αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μικρούς μαθητές. Στόχος της έκθεσης είναι να τονιστεί η ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί η Λευκάδα με την Ιαπωνία μέσω της συμφωνίας αδελφοποίησης με το Δήμο Σιντζούκου (από το 1989).  

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Νυδριού, Βασιλικής και Μεγανησίου με την επιμέλεια του εικαστικού Φίλιππου Σκλαβενίτη, δημιούργησαν έργα τέχνης με ιαπωνικά τοπία, παραδοσιακά κοστούμια, φυτά, ζώα και πρόσωπα αφού πρώτα μελέτησαν έργα, τεχνικές και χρώματα διάσημων Ιαπώνων καλλιτεχνών (Κατσούσικα Χοκουσάι, Ιτό Τζακουτσού, Γιoύκι Ογκούρα, Γιαγιόι Κουσάμα, Τακάσι Μουρακάμι).

Ο εικαστικός Φίλιππος Σκλαβενίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Λευκάδας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης την Τρίτη 16 Απριλίου παραβρέθηκαν: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας, κα Μαρία Μαργέλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μεγανησίου, κα Ευαγγελία Μελά , ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, ο Διευθυντής της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντίνος Μπατσίλας και  οι Διευθυντές των Σχολείων Αικατερίνη Φλώρου, Πανωραία Μάντζαρη και Παναγιώτης Φατούρος.

Περισσότερες φωτογραφίες

Ανταπόκριση από την Λευκάδα
Ιωάννα Φίλιππα
Σύμβουλος Πολιτισμού

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ