Συνάντηση Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

O Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου με τον Ιάπωνα Πρέσβη κ. Masuo Nishibayasi,
O Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου με τον Ιάπωνα Πρέσβη κ. Masuo Nishibayasi

Τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και την Κύπρο Masuo Nishibayasi υποδέχτηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ο υπουργός Θεόδωρος Καράογλου. Ο κ. Nishibayasi συνοδευόταν από τον υπό τοποθέτηση επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη κ. Χάρη Αλεξόπουλο.

Οι κύριοι Καράογλου και Nishibayashi αντάλλαξαν απόψεις για θέματα εμβάθυνσης και επέκτασης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Ιαπωνίας σε τομείς όπως η οικονομία, η ναυτιλία, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, με τον ΥΜΑΘ να  σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η προοπτική έλευσης Ιαπωνικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Μακεδονία και τη Θράκη θα παρέχει επιπλέον κίνητρα για τη βελτίωση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δυο χωρών.

«Έχοντας συμπληρωθεί 115 χρόνια από τη σύναψη της Συνθήκης Φιλίας, Εμπορίου και Ναυσιπλοΐας που συνετέλεσε στην προώθηση της αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης Ελλάδας και Ιαπωνίας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, «σήμερα διαμορφώνουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να αυξηθεί το ρεύμα Ιαπώνων τουριστών προς τη Βόρεια Ελλάδα και να προωθήσουμε την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων εγνωσμένης αξίας και ποιότητας στην Ανατολή».

Τέλος, ο κ. Nishibayashi σημείωσε πως η σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί «άλλο ένα πολύτιμο βήμα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής συνεργασίας των δυο λαών».

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services