Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Ιαπωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο, που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά.

Στη συνάντηση που κράτησε 30 λεπτά, ο Ιάπωνας Υπουργός τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Ιαπωνία στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης το 2019 των 120 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας μεταξύ Ελλάδος και Ιαπωνίας το 1899 και ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2020. Τέλος ο κ. Κόνο παρουσίασε τις προτάσεις της Ιαπωνίας για τη νέα στρατηγική ανοικτού και ελεύθερου Ινδο-Ειρηνικού (Free and Open Indo-Pacific Strategy).

Με τη σειρά του ο Έλληνας Υπουργός επιβεβαίωσε την βούληση της Ελλάδας για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Στην Υπουργική Σύνοδο για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Κορεατική Χερσόνησο, Σύνοδος, προσκλήθηκε μικρός αριθμός χωρών και εστιάστηκε η ανάγκη ενότητας της διεθνούς κοινότητας για την αποστολή ισχυρού και συνεκτικού μηνύματος στο καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας ως προς την αποφασιστικότητά της να μην ανεχθεί πλέον τις παράνομες πυρηνικές και βαλλιστικές δραστηριότητες.

photo: mfa.gr

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ