Συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας (Νοέμβριος 2005)

Ο τότε Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής γίνενται δεκτός από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνία Ακιχίτο
Ο τότε Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής γίνεται δεκτός από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο

Το 2005, από τις 10 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Καραμανλής πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία, προσκεκλημένος του Ιάπωνα ομολόγου του Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι.

Κατά την παραμονή του στο Τόκιο, ο κ. Καραμανλής είχε διαβουλεύσεις με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό για διμερή και διεθνή ζητήματα, ενώ έγινε δεκτός μαζί με την κ. Νατάσα Καραμανλή από το αυτοκρατορικό ζεύγος της Ιαπωνίας.

Ο κ. Καραμανλής συζήτησε με τον Ιάπωνα Αυτοκράτορα για την ιστορία των δύο χωρών, τον πολιτισμό τους, την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόσφερε ως δώρο στον Ιάπωνα Αυτοκράτορα ένα «χρυσό στεφάνι μυρτιάς», αντίγραφο μακεδονικού από το Μουσείο Μπενάκη και μια πλακέτα με το όνομά του Αυτοκράτορα.

Αρχείο GreeceJapan.com (GreeceJapan.com Archives)

Oι Ιάπωνες διερμηνείς που διακρίνονται στις φωτογραφίες είναι διπλωμάτες, άριστοι γνώστες της ελληνικής γλώσσας, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ