Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Δήμος Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουνόρι Νακαγιάμα, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Ιουνίου στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τoν Πρέσβη συνόδευε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας Κo Σιρατόρι.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, βρίσκεται στο Ηράκλειο με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια Ομορφιάς. Αρχαιολογικοί θησαυροί από την Ιαπωνία» η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και περιέχει αρχαία έργα ιαπωνικής τέχνης από τις πολύτιμες συλλογές του Εθνικού Μουσείου του Τόκιο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της οικονομικής και πολιτισμικής συνεργασίας, ενώ ο Πρέσβης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το 2024 Ελλάδα και Ιαπωνία θα εορτάσουν τα 125 χρόνια των διπλωματικών τους σχέσεων ως έτος «Πολιτισμού και Τουρισμού» και εξέφρασε την επιθυμία για διοργάνωση στο Ηράκλειο κοινών εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τον τουρισμό.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και ευχήθηκε η συνεργασία  να ενισχυθεί περαιτέρω.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα