Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ιαπωνίας

日本語

Τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης των διακοινοβουλευτικών σχέσεων ώστε να διαμορφωθεί ένα ενιαίο πλαίσιο, απολύτως αναγκαίο, σε ό,τι αφορά θέματα διεθνούς ασφαλείας, εμπορικά-οικονομικά, αλλά και το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο κοινοβούλιο με τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ιαπωνίας, κ. Chuichi Date.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ιαπωνίας ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που υποδεχόμαστε στην ελληνική Βουλή τον ομόλογό μου της Άνω Βουλής της Ιαπωνίας, μιας πολύ σημαντικής χώρας διεθνώς, με την οποία έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια εξαιρετικές φιλικές σχέσεις, ως χώρα και ως λαοί και χρησιμοποιούμε τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις σαν γέφυρα για να αναπτύσσονται ανάμεσα στα δύο κράτη οι καλύτερες δυνατές συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, και της διεθνούς οικονομίας και της ασφάλειας και των διακρατικών σχέσεων.

Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων θα δώσει μια ενιαία αντίληψη, απολύτως αναγκαία στην παρούσα φάση των διεθνών σχέσεων, τόσο για το ζήτημα της ασφάλειας, όσο και για το ζήτημα το προσφυγικό – μεταναστευτικό όπως και για άλλα μεγάλα εμπορικά θέματα.  Η χώρα μας πέρα από το ότι είναι πόλος σταθερότητας στην περιοχή, εξελίσσεται επίσης σε κόμβο και για την ενέργεια και για τις εμπορευματικές-οικονομικές σχέσεις με όλη την Ανατολή.

Καθώς είμαστε η δέκατη χώρα που είχε μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι περνάμε μια μεγάλη πολύχρονη περιπέτεια, μια κρίση οικονομίας από την οποία θα βγούμε το καλοκαίρι του 2018, ταυτόχρονα δραστηριοποιούμαστε για το μέλλον της Ευρώπης και για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ιαπωνία που είναι εξέχουσα δύναμη θα βελτιώσει τις σχέσεις της και με τις διατλαντικές συμφωνίες και με τις υπόλοιπες συνεργασίες».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ιαπωνίας, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βούτση για τη συνάντηση, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του περασμένου μήνα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας στη δυτική Αττική. «Εύχομαι οι κάτοικοι της περιοχής να βρουν την κανονικότητα στην καθημερινή τους ζωή, όσο το δυνατόν συντομότερα» σημείωσε.

Στη συνάντηση παρέστησαν από ελληνικής πλευράς ο Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Καμμένος, ο Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας κ. Πέτρος Κωνσταντινέας και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Τον Πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ιαπωνίας συνόδευσε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Yasuhiro SHIMIZU, βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ιαπωνίας ξεναγήθηκε στο κτήριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στις δύο εκθέσεις που λειτουργούν μέσα σε αυτό, δηλαδή στην έκθεση για τα 180 χρόνια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο χώρο του Περιστυλίου, και στην έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια, στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ