Συνάντηση του Ιάπωνα Πρέσβη με την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου

ionio-prytanis-iaponas-presbis

Την Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθ. Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Μασούο Νισιμπαγιάσι, συνοδευόμενος από την Β’ Γραμματέα της Πρεσβείας, κα Μάο Σιμίζου.

Στη συνάντηση που έγινε στο ιστορικό κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίων της Ιαπωνίας και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το περασμένο φθινόπωρο, είχε προηγηθεί μία πρώτη συνάντηση στην Ιαπωνική Πρεσβεία στην Αθήνα στο πλαίσιο της οποίας, η Πρύτανης είχε καταθέσει στον Ιάπωνα Πρέσβη το φάκελο του αιτήματός της για την ενεργοποίηση του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και είχε ζητήσει την υποστήριξη του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Πρύτανης ενημέρωσε εκ νέου τον Πρέσβη για τις ανάγκες του συγκεκριμένου Τμήματος, για το ανακαινισμένο κτίριο, πλήρες σε εκπαιδευτικό εξοπλισμό και με τον απαραίτητο αριθμό βιβλίων προκειμένου – ανά πάσα στιγμή- να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές του.

Μάλιστα τόνισε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα πρόγραμμα αδελφοποίησης με τη Βιβλιοθήκη της Σαγκάη, στο πλαίσιο του οποίου δωρίστηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ένας σημαντικός αριθμός βιβλίων, πολλά εκ των οποίων είναι γραμμένα στην ιαπωνική γλώσσα και αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας.

Η Πρύτανης, τέλος, ανέφερε στον Ιάπωνα Πρέσβη την ιστορική διαδρομή και τη σημερινή κατάσταση του Ιονίου Πανεπιστημίου, τονίζοντας τη μοναδικότητα των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του, την παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στους φοιτητές του και τις διεθνείς συνεργασίες και διακρίσεις του Ιδρύματος.

Η κα. Αναστασία Σαλή- Παπασαλή επισκέφτηκε πρόσφατα την Κίνα και ενεργοποιήθηκαν μία σειρά από συνεργασίες με Πανεπιστήμια της Ασίας και στο προσεχές διάστημα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρόκειται να υποδεχθεί τους πρώτους Κινέζους φοιτητές, οι οποίοι έρχονται να φοιτήσουν για δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Μετά την επιτυχία των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα, οι δύο πλευρές ευελπιστούν την υποδοχή και Ιαπώνων φοιτητών για να φοιτήσουν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ