Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

Υπουργείο Τουρισμού

Την Yπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα ο Ιάπωνας Πρέσβης, κ. Γιασουνόρι Νακαγιάμα, συνοδευόμενος από το Γραμματέα Α’ της Πρεσβείας, κ. Σέιιτσι Σουζούκι.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας στο πλαίσιο της νέας φάσης ανάπτυξης των διμερών σχέσεων που επισφραγίστηκε κατά την πρωθυπουργική επίσκεψη στο Τόκιο τον περασμένο Ιανουάριο και αποτυπώθηκε στην Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας Πρέσβης επιβεβαίωσε τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στη σχέση αυτή και στη δέσμευση υλοποίησης σειράς δράσεων στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού-Τουρισμού Ελλάδος-Ιαπωνίας 2024, με εμβληματική τη συμμετοχή της Ιαπωνίας στα Ποσειδώνια 2024. Η Υπηρεσία Τουρισμού της Ιαπωνίας προσβλέπει στην αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα και την αποκατάστασή τους στα προ-της-πανδημίας επίπεδα.

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε τη στοχευμένη θεσμική συνεργασία και τις συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του τουρισμού που επιδιώκονται για την ευρεία απήχηση των δράσεων στο πλαίσιο του Έτους. Οι στρατηγικές επαφές και η προσαρμογή του πλούσιου χαρτοφυλακίου προϊόντων του ελληνικού τουρισμού στις προτιμήσεις των Ιαπώνων επισκεπτών μπορούν να δώσουν ώθηση στο εμπορικό ισοζύγιο υπηρεσιών των δύο χωρών, δυναμική που επηρεάζει και τις επιχειρηματικές επαφές.

Ο κ. Νακαγιάμα δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ελληνική γαστρονομία και αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του οινοτουρισμού για την ιαπωνική αγορά. Η κα Κεφαλογιάννη προσκάλεσε τον Ιάπωνα Πρέσβη στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η οποία φέτος στη χώρα μας θα επικεντρωθεί ακριβώς στην προβολή και προώθηση της υψηλού επιπέδου ελληνικής γαστρονομίας και του οίνου.

Το προφίλ του Ιάπωνα τουρίστα ευθυγραμμίζεται με τον πολιτιστικό τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου του γαστρονομικού τουρισμού και του οινοτουρισμού, επεσήμανε η κα Κεφαλογιάννη, τη δυναμική των οποίων θα κεφαλοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του Έτους Πολιτισμού-Τουρισμού Ελλάδος-Ιαπωνίας 2024 προς όφελος των τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Υπουργείο Τουρισμού

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα