Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Περιφέρεια Κρήτης

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουνόρι Νακαγιάμα επισκέφθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κρήτη για την έκθεση «ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. Αρχαιολογικοί Θησαυροί από την Ιαπωνία» με έργα από τις πολύτιμες συλλογές του Εθνικού Μουσείου του Τόκιο και άλλους πολιτιστικούς φορείς της Ιαπωνίας που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Περιφέρεια Κρήτης

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Μινωικό Πολιτισμό, την ιστορία της Κρήτης και την επιθυμία του να υπάρξουν περαιτέρω συνεργασίες και πολιτιστική διασύνδεση με την Κρήτη, ενόψει των εορτασμών για την συμπλήρωση 125 ετών διπλωματικών σχέσεων «Ελλάδας – Ιαπωνίας» την επόμενη χρονιά (2024).

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως στρατηγική στόχευση για το νησί αποτελεί η εξωστρέφεια, η προώθηση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού, με επίκεντρο την μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει με χαρά την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών τόσο στον πολιτισμό όσο και στον τουρισμό.

Περιφέρεια Κρήτης

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ