Συνάντηση για τη Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του TOKYO 2020

Φωτογραφία: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Νέα συνάντηση, η πρώτη για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΟΕ μεταξύ εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Θέμα συζήτησης στην ατζέντα της συνάντησης υπήρξαν οι τελετές αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επόμενη χρονιά.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία και η τελετή παράδοσης στις 19 Μαρτίου 2020 στο Παναθηναϊκό στάδιο. Η λαμπαδηδρομία αναμένεται να καλύψει σε οκτώ ημέρες μεγάλο μέρος της Ελλάδας όπου το Ολυμπιακό φως θα γίνει, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, δεκτό με ενθουσιασμό.

«Βρισκόμαστε στην Αθήνα όλοι μαζί, για μία ακόμα φορά, ώστε το μεγαλειώδες γεγονός της αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους αγώνες του Τόκυο να συζητηθεί σε οργανωτικά θέματα και όχι μόνο με κάθε λεπτομέρεια ώστε η επιτυχία αυτών των παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκδηλώσεων να κρίνεται ως δεδομένη» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Φωτογραφία: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Στη σύσκεψη, διάρκειας τεσσάρων ωρών, που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσωπήθηκε σε υψηλό επίπεδο μετείχαν ακόμα ο Γεν. Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίσς, Θανάσης Βασιλειάδης. Την οργανωτική επιτροπή «Τόκυο 2020» εκπροσώπησε η Hiromi Kawamura και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι Cédric Daetwyler και Monika Rieder.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ