Συνάντηση εργασίας της Υπουργού Πολιτισμού με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον Ιάπωνα Πρέσβη Κοΐτσι Ιτό. Φωτογραφία: ΥΠΠΟ

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε χτες στο γραφείο της τον Ιάπωνα Πρέσβη, στην Ελλάδα, κ. Κοΐτσι Ιτό. Η συνάντηση έγινε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τις ελληνο-ιαπωνικές σχέσεις, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας», ενώ σε λίγες μέρες θα αφιχθεί στην χώρα μας η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, ως επίσημη προσκεκλημένη της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το πρόγραμμα της Πριγκίπισσας περιλαμβάνει επισκέψεις σε πλείστα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως η Ακρόπολη, το Μουσείο Ακροπόλεως, το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ιερά Μονή Αγίας Φανερωμένης στην Σαλαμίνα και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα.

Εξάλλου, την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στην Εθνική Πινακοθήκη, με επίτιμη καλεσμένη την Πριγκίπισσα Κάκο, για τον εορτασμό τόσο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού, όσο και της επετείου 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας, παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της Υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Η Λίνα Μενδώνη θα παραθέσει ακολούθως γεύμα προς τιμήν της Πριγκίπισσας.

Πέραν της σημαντικής αυτής συνεργασίας, απόδειξη των εξαιρετικών σχέσεων των δυο χωρών, η Υπουργός και ο Πρέσβης αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, σε Ελλάδα και Ιαπωνία, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και την προοπτική σύναψης, νέας επικαιροποιημένης συμφωνίας για την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας. Η Λίνα Μενδώνη εξέφρασε στον Πρέσβη την εκτίμησή της προς τον ιαπωνικό πολιτισμό και την επιθυμία της να γίνει εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των παραδοσιακών τεχνών και της χειροτεχνίας, καθώς και σε επίπεδο ανταλλαγής εκθέσεων και τεχνογνωσίας. Συζητήθηκαν, επίσης, οι ανταλλαγές μεταξύ του αρχαίου ελληνικού δράματος και του παραδοσιακού ιαπωνικού θεάτρο Νο, καθώς και η προβολή της σύγχρονης ιαπωνικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img