Συναντήσεις για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, κ. Γιασουνόρι Νακαγιάμα | ΥΠΕΘΑ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, κ. Γιασουνόρι Νακαγιάμα είχε στις 3 Ιουνίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Κατά τις συνομιλίες, υπογραμμίστηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας στον αμυντικό και αμυντικο-τεχνικό τομέα.

Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας | ΥΠΕΘΑ

Την προηγούμενη μέρα 2 Ιουνίου, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπεύθυνο Πολιτικού Τομέα του Ιαπωνικού Υπουργείου Άμυνας κ. Γιόσι Άμπε, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των διμερών αμυντικών σχέσεων της Ελλάδας και της Ιαπωνίας.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος με τον κ. Γιόσι Άμπε | ΥΠΕΘΑ

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα – τομείς κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκε η διεύρυνση της συνεργασίας σε θέματα στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ειδικότερα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όσον αφορά τις προκλήσεις που επέφερε η πανδημία του COVID-19, ειδικά για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε η προοπτική εξέλιξης των αμυντικών συνεργασιών έναντι των υβριδικών απειλών και άλλων προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα.

Η συζήτηση επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Τέλος, ο κ. Μπαλωμένος προσκάλεσε τον ομόλογό του σε συζητήσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Πηγή: Yπουργείο Εθνικής Άμυνας

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ