Συμφωνία συνεργασίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο Chiba

aristoteleio-chiba

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της προώθησης των διεθνών σχέσεών του, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπέγραψε σήμερα συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Chiba της Ιαπωνίας. Η συμφωνία προβλέπει ανταλλαγές μελών ΔΕΠ και φοιτητών σε τμήματα που είναι κοινά και στα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Αντιπροσωπεία του ιαπωνικού πανεπιστημίου με επικεφαλής την προϊσταμένη του Κέντρου Διεθνούς Έρευνας και Εκπαίδευσης, Καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Ριόκο Νιικουρά, στην οποία συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής επίκουρος Καθηγητής στο Κέντρο Διεθνούς Έρευνας και Εκπαίδευσης του ιδρύματος Ιωάννης Γαϊτανίδης, επισκέφτηκε το ΑΠΘ και συζήτησε με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Περικλής Λατινόπουλος, η αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ίδιου Τμήματος, Ελένη Παπαδοπούλου, και η καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας, Όλγα Ιακωβίδου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις ανταλλαγές φοιτητών, ήδη δρομολογείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης η άφιξη 15 φοιτητών του Chiba University και δύο συνοδών στο ΑΠΘ, στα τέλη Αυγούστου 2014 με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι Ιάπωνες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το summer school.

«Η συμφωνία με το Chiba University ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας με την μακρινή μεν, προηγμένη δε τεχνολογικά Ιαπωνία προς όφελος των φοιτητών και της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συμφωνία που υπογράφεται με Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, μετά το University of Okayama και το Κοbe University.

Πηγή: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης /Πρυτανεία

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα