Στοιχειωμένη η πρωθυπουργική κατοικία στο Τόκιο;

Όσοι αναρωτιούνται γιατί οι πρωθυπουργοί της Ιαπωνίας αλλάζουν τόσο συχνά, ίσως βρουν την απάντηση στην ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η πρωθυπουργική κατοικία είναι… στοιχειωμένη. Υπερβολή; Κι όμως! Πρόσφατα, βουλευτής της αντιπολίτευσης σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Σίνζο Άμπε, ρώτησε ανοιχτά αν ο λόγος που ο τελευταίος δεν έχει μετακομίσει ακόμα στην πρωθυπουργική κατοικία καίτοι έχει αναλάβει τη θέση από το Δεκέμβριο είναι επειδή πιστεύει τις φήμες ότι το κτήριο κατοικείται ήδη από φαντάσματα.

Βεβαίως το γραφείο του κ. Άμπε έσπευσε να απαντήσει αρνητικά και μάλιστα αρκετά κοφτά, όμως η φημολογία έχει κάποια βάση, τουλάχιστον για όσους πιστεύουν στα μεταφυσικά φαινόμενα: Το 1932, ο τότε πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι δολοφονήθηκε στο ίδιο αυτό κτήριο στο πλαίσιο ενός κινήματος αξιωματικών του ναυτικού ενώ τέσσερα χρόνια μετά, σε μια άλλη απόπειρα πραξικοπήματος την ίδια μοίρα απέφυγε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός Κεϊσούκε Οκάντα –και η επίθεση κατά του Οκάντα έγινε στην πρωθυπουργική κατοικία.

Ο κ. Άμπε δεν είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έχει ερωτηθεί για το θέμα των φαντασμάτων στο κτήριο της περιοχής Ναγκάτα-τσο του Τόκιο: άλλοτε σοβαρά και άλλοτε αστεία και άλλοι προκάτοχοί του έχει χρειαστεί να απαντήσουν αν έχουν δεχτεί επισκέψεις από το υπερπέραν, πιθανώς επειδή κάποιοι άλλοι –καθώς και κάποιες πρώτες κυρίες- έχουν αναφέρει ότι τους συνέβησαν ανεξήγητα φαινόμενα κατά τη διαμονή τους εκεί.

Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει συνεργαστεί με πλειάδα εφημερίδων, περιοδικών (τόσο του γενικού όσο και του ειδικού τύπου) και εκδοτικών οίκων και με ειδίκευση στο Ίντερνετ, τις πολεμικές τέχνες και την Ιαπωνία όπου και ζει τα τελευταία χρόνια. Από το 2012 μέχρι το 2016 έγραφε την εβδομαδιαία στήλη στο GreeceJapan.com "Γράμματα από έναν αιωρούμενο κόσμο" και το 2020 κυκλοφόρησε το ομότιτλο βιβλίο του. Περισσότερα στη συνέντευξη που είχε δώσει στο GreeceJapan.com.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ