Στο Πάρκο του Ουένο πρώτη μέρα της περιόδου των ανθισμένων κερασιών στο Τόκιο

Τα πρώτα άνθη της κερασιάς της ποικιλίας σομέι-γιοσίνο στο ναό Γιασουκούνι εμφανίστηκαν νωρίτερα και φέτος (και την ίδια μέρα με πέρσι) στις 14 Μαρτίου και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας κήρυξε την έναρξη της περιόδου των ανθισμένων κερασιών στο Τόκιο. Από το 1953 που ξεκίνησαν οι μετρήσεις, τα πρώτα άνθη σε ολόκληρη την Ιαπωνία φέτος βγήκαν για πρώτη φορά στην Χιροσίμα, στις 11 Μαρτίου.

Ήδη μερικά δέντρα στα πάρκα είναι ανθισμένα και ο κόσμος προτίμησε να απολαύσει εκεί την ηλιόλουστη μέρα. Αντίθετα από πέρσι που είχαν κλείσει για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, φέτος είναι ανοικτά με κάποιους περιορισμούς. Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να κάνουν χανάμι (θέαση των λουλουδιών) χωρίς τα γνωστά πικνικ κάτω από τις κερασιές, τα παγκάκια έχουν καλυφθεί για να μην συγκεντρώνεται κόσμος και να περνάει γρήγορα, έχουν δημιουργηθεί δύο λωρίδες στους δρόμους ανάμεσα στις κερασιές για να μην δημιουργείται συνωστισμός και επίσης έχουν μπει φράκτες για να οριοθετούν επιτρεπόμενα σημεία.

Οι φωτογραφίες είναι σήμερα στο Πάρκο του Ουένο. Θα ξαναέρθουμε όταν οι κερασιές θα είναι σε πλήρη άνθιση σε περίπου δέκα μέρες. Μέχρι τότε μπορείτε να τις απολαύσετε σε μια παλαιότερη επίσκεψή μας, εποχής προ-κορωνοϊού!

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα