Στο Μισάτο η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Στίβου πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο!

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Το προπονητικό κέντρο της πόλης Μισάτο επιλέχθηκε από τον ΣΕΓΑΣ για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας στίβου της Ελλάδας πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η απόφαση η οποία ανακοινώθηκε πριν μερικές μέρες, ήρθε σε συνέχεια της επίσκεψης του εθνικού προπονητή στίβου κ. Γιάννη Κουτσιώρα το περασμένο καλοκαίρι στο Μισάτο, ο οποίος επιθεώρησε το προπονητικό κέντρο και εντυπωσιάστηκε όχι μόνο από τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο Δήμαρχος κ. Μασαάκι Κίζου, οι αρχές και οι κάτοικοι της πόλης.

Το Μισάτο έχει ανακηρυχθεί «πόλη υποδοχής της Ελλάδας» στο πλαίσιο της Host Town Initiative, μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας που έχει σκοπό τη διασύνδεση ιαπωνικών πόλεων με χώρες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι χώρες που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία εκτός από την προετοιμασία των Εθνικών Ομάδων τους, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τον πολιτισμό τους, τον τουρισμό κ.α στο ιαπωνικό κοινό και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ τους μέσω πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων ανταλλαγών (ήδη το Μισάτο είναι πολύ κοντά στην αδελφοποίηση με ελληνικό δήμο).

Στο στάδιο του Μισάτο photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ
11 Οκτωβρίου 2019

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο απέχουν χρονικά αρκετό ακόμη διάστημα, ωστόσο η ομοσπονδία προχώρησε ήδη σε μια σημαντική κίνηση για τη ομαλή μετάβαση των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η αποστολή μας θα κάνει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της στο προπονητικό κέντρο του Μισάτο, όπου θα έχει μεταξύ άλλων την ευκαιρία να εγκλιματιστεί στις συνθήκες της χώρας. Η ομάδα μας αναμένεται να μεταβεί στο Μισάτο από 10 έως 15 Ιουλίου και θα παραμείνει εκεί έως την είσοδο των αποστολών στο Ολυμπιακό Χωριό. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει ένα πλήρες στάδιο, καθώς και κλειστούς χώρους για αποκατάσταση, ενδυνάμωση και ιατρική περίθαλψη.

Η χώρα μας θα χρησιμοποιεί κατ΄αποκλειστικότητα το στάδιο από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι κι από τις 17.00 έως τις 20.00 το βράδυ. Η αποστολή μας θα μένει σε ξενοδοχείο κοντά στο προπονητικό κέντρο, ενώ η σύμβαση με το προπονητικό κέντρο περιλαμβάνει και νοσοκομειακή κάλυψη.

Η ομοσπονδία επέλεξε να κινηθεί άμεσα στην ολοκλήρωση συμφωνίας με κάποιο προπονητικό κέντρο της Ιαπωνίας, προκειμένου να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα μέλη της αποστολής μας. Είναι σημαντικό οι αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο κορυφαίο γεγονός της τετραετίας να φτάσουν στη διοργάνωση έχοντας κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Το προπονητικό κέντρο του Μισάτο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το ολυμπιακό χωριό και 30 από το Ολυμπιακό Στάδιο. Το προπονητικό κέντρο επισκέφθηκε νωρίτερα στη σεζόν, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες και τους ανθρώπους.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ