Στο Isetan του Τόκιο συνεχίζεται «το ταξίδι της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στον κόσμο»

日本語

To φημισμένο πολυκατάστημα Ισετάν στο Σιντζούκου (Isetan Shinjuku) του Τόκιο είναι ο προτελευταίος σταθμός της έκθεσης «Το ταξίδι της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στον κόσμο» που συνεχίζει και εδώ την πολύ επιτυχημένη πορεία της στην Ιαπωνία.

Το Σιντζούκου είναι ένα από τα κύρια εμπορικά και διοικητικά κέντρα του Τόκιο όπου έχει την έδρα της η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο (που διοικεί τα 23 δημοτικά διαμερίσματα της ιαπωνικής μητρόπολης). Επίσης εδώ βρίσκεται και ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός του κόσμου, ο Σταθμός του Σιντζούκου.

Ο Δήμος του Σιντζούκου είναι αδελφοποιημένος από το 1989 με το Δήμο της Λευκάδας, του νησιού όπου γεννήθηκε το 1850 ο συγγραφέας Λευκάδιος Χερν ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Σιντζούκου το 1904. Μάλιστα πολύ κοντά στο σπίτι όπου πέθανε έχει δημιουργεί το «Άλσος εις μνήμην του Λευκάδιου Χερν».

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 29 Αυγούστου από το Δήμαρχο του Σιντζούκου κ.Κενίτσι Γιοσιζούμι, την κα Ειρήνη Καμά (Πρώτη Γραμματέας, Οικονομικές και Εμπορικές Υποθέσεις) εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας, τον συλλέκτη κ.Στράτο Κλήμου, τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ.Tony Andriotis, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιντζούκου κ.Τακέσι Σαχάρα, το διευθυντή του Ισετάν-Σιντζούκου κ.Χιρόσι Κόντο και το διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Ασάχι (παράρτημα Τόκιο) κ. Κενίτσι Γιαμπούτσουκα.

Οι Ολυμπιακές Δάδες και ένα φόρεμα της Μαρίας Χορς (της εμβληματικής Ιέρειας και χορογράφου της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας) εκτίθενται σε ειδικό χώρο στον 7ο όροφο του Ισετάν καθώς και σε επιλεγμένα σημεία σε άλλους ορόφους. Όλα τα εκθέματα ανήκουν στη συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου.

Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου (ωράριο πολυκαταστήματος 10:30 – 20:00).

 

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

1,807FollowersFollow

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ HAIKU.GR

Ιδανικό για δημιουργία σελίδων ποίησης Χάικου, βιβλίων, ανθολογιών, διαγωνισμών, εκδοτικών οίκων κ.α.

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα