Στις 24 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ – Θα τρέξουν και φέτος Ιάπωνες δρομείς

Μετά την περσινή διακοπή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η εκκίνηση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ του ιστορικότερου αγώνα υπεραποστάσεων παγκοσμίως, θα δοθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη με τη συμμετοχή 340 υπεραθλητών.

Φέτος ο αγώνας θα διεξαχθεί με υγιειονομικό πρωτόκολλο που απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR test 72 ωρών ενώ θα γίνουν τμηματικές εκκινήσεις και με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 5 λεπτά.

Όπως διαβάζουμε στη σχετική λίστα των διοργανωτών, από την Ιαπωνία θα λάβουν μέρος 19 δρομείς (15 άνδρες και 4 γυναίκες). Στον προηγούμενο αγώνα του 2019 συμμετείχαν 44 Ιάπωνες δρομείς με τερματίσαντες στον προβλεπόμενο χρόνο (36 ώρες) τους 19. Συνολικά είχαν λάβει μέρος 377 δρομείς και τερμάτισαν οι 197.
Φέτος οι περισσότεροι ξένοι δρομείς προέρχονται από την Γερμανία. Τα προηγούμενα χρόνια την πρωτιά είχε η Ιαπωνία. Από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος 54 δρομείς (52 άνδρες και 2 γυναίκες) ενώ από την Κύπρο ένας.

Τέσσερις φορές στην ιστορία του αγώνα (από το 1984) έχει τερματίσει πρώτος Ιάπωνας δρομέας, με πιο πρόσφατο τον Γιοσιχίκο Ισικάουα το 2018.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής που έχει ολοκληρώσει τον αγώνα στον προβλεπόμενο χρόνο είναι ο Δημήτρης Χρόνης, τον οποίο είχαμε την τιμή να συναντήσουμε το 2018 όταν έτρεξε στον Μαραθώνιο του Τόκιο. Ο 70χρονος υπεραθλητής κοσμεί την φετινή αφίσα του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως. Οι δρομείς τρέχουν την απόσταση 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη ο οποίος το 490 π.Χ. κάλυψε την απόσταση για να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες στον πόλεμο των Ελλήνων ενάντια στους εισβολείς από την Περσία. Ο τερματισμός γίνεται μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και όλοι οι τερματίζοντες αθλητές στεφανώνονται με ένα στεφάνι ελιάς και τους προσφέρεται ένα κύπελο με νερό από τον Ευρώτα, περίπου όπως τιμούνταν οι Ολυμπιονίκες στα αρχαία χρόνια.

Βίντεο 2021

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ