Στην Ιναζάουα η έκθεση «Το ταξίδι της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στον κόσμο» (φωτογραφίες-βίντεο)

日本語

Ο κ. Στράτος Κλήμου ξεναγεί στην έκθεση το Δήμαρχο της Ιναζάουα κ. Τζοτζιρό Κάτο

Στην Ιναζάουα, την αδελφοποιημένη με την Αρχαία Ολυμπία πόλη του νομού Αΐτσι, συνεχίζεται μέχρι τις 27 Αυγούστου η έκθεση «Το ταξίδι της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στον κόσμο». 


Η έκθεση με τις τριάντα έξι Ολυμπιακές Δάδες και ένα φόρεμα της Μαρίας Χορς από τη συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου εγκαινιάστηκε στο εμπορικό κέντρο Leaf Walk Inazawa το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 από το Δήμαρχο της πόλης κ. Τζοτζιρό Κάτο, τον Επιτετραμμένο της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεωργίου Παρθενίου, τον Eπικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων κ. Διονύση Πρωτοπαπά, τον κ. Στράτο Κλήμου, τον Προέδρο της Japan-Greece Society κ. Σινίτσι Γιοκογιάμα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίο κ. Σέϊγκο Καουάι και το διευθυντή του εμπορικού κέντρου κ. Κατσουχίρο Ασάνο.

Η έκθεση συνέπεσε με την επέτειο των 31 χρόνων από την αδελφοποίηση των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ιναζάουα, η οποία έγινε στις 22 Αυγούστου του 1987 στο Ηραίο της Ολυμπίας. Μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο, ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμης Κοτζάς και έξι μαθητές επισκέφθηκαν την Ιναζάουα και τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της πόλης.

Επόμενος σταθμός της έκθεσης (29/8-9/9/2018) είναι στο Τόκιο, σε ένα από τα διασημότερα πολυκαταστήματα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, το Ισετάν (Isetan) Σιντζούκου.

Φωτογραφίες

Photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com


 

Ο Δήμαρχος της Ιναζάουα κ. Τζοτζιρό Κάτο μιλώντας στην κάμερα του GreeceJapan.com επισημαίνει την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στη διοργάνωση της έκθεσης και τονίζει τη μοναδική σχέση του Δήμου με το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Όπως χαρακτηριστικά λέει, στη διάρκεια αυτής της μακρόχρονης σχέσης παιδιά από την Ιναζάουα επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία σε κάθε τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκφράζει τη βούλησή του να συνεχισθεί αυτή η μακρόχρονη φιλία των δύο πόλεων.

Βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:  Ένας Ιάπωνας φιλέλληνας στην Αρχαία Ολυμπία

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ