Στην Ιαπωνία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

日本語

Επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει από τις 24 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος θα παραστεί εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης στην εξόδιο ακολουθία (27/9) του δολοφονηθέντος τον περασμένο Ιούλιο πρώην Πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Κατά την παραμονή του στο Τόκιο, ο κ.Βαρβιτσιώτης θα έχει σειρά επαφών με υπουργούς της Ιαπωνικής κυβέρνησης και μέλη του Κοινοβουλίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Κυριακή 25/9: O Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας, Tάρο Κόνο.

Δευτέρα 26/9: Συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας, ενώ την ίδια μέρα θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ιαπωνία, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και Ιάπωνες σχετιζόμενους με την Ελλάδα.

Τρίτη 27/9: O Αναπληρωτής Υπουργός θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή εξόδιας ακολουθίας του πρώην πρωθυπουργού. Μετά το πέρας αυτής, θα μεταβεί στο παλάτι Aκασάκα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, τον υπουργό Εξωτερικών, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, τον γγ της κυβέρνησης, Χιροκάζου Ματσούνο και τη χήρα του εκλιπόντος, Άκιε Άμπε.

Τετάρτη 28/9: O κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει διαδοχικές συνομιλίες με τον ομόλογό του αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Kέντζι Γιαμάντα, τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, Τοσιρό Τογιόντα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μινόρου Κιούτσι.

Η ανάρτηση του κ. Βαρβιτσιώτη στο Twitter

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα