Στην ετήσια δεξίωση της Japan-Greece Society στο Τόκιο (φωτογραφίες)

日本語

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο η ετήσια δεξίωση της Japan-Greece Society. Η Νιχόν-Γκιρίσα Κιόκαϊ όπως λέγεται στα ιαπωνικά, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1972 από τον Νορισίγκε Χασεγκάουα, τότε πρόεδρο της Sumitomo Chemicals, μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες της Ιαπωνίας. Ο Χασεγκάουα είχε μεγάλο ενδιαφέρον από τα γυμνασιακά του ακόμα χρόνια για την Κλασική Ελλάδα και είχε οραματισθεί τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα έφερνε σε επαφή τον ιαπωνικό λαό με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα γενικότερα και θα προωθούσε τις σχέσεις των δύο χωρών.

Πρόεδρος της Japan-Greece Society είναι ο κ. Σινίτσι Γιοκoγιάμα και επίτιμος πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Πρέσβης της Ελλάδος στο Τόκιο, θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κ. Λουκάς Καρατσώλης o oποίος παραβρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του κα Κατερίνα Μαθιουδάκη.

Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος της πόλης Μισάτο του νομού Σαϊτάμα κ. Μασαάκι Κίζου ο οποίος μίλησε για τη συνεργασία του Δήμου με την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Πρεσβεία έχει ξεκινήσει πρόσφατα πρόγραμμα παρουσιάσεων της Ελλάδας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στα 27 σχολεία της περιοχής, το οποίο θα συνεχισθεί μέχρι το 2020, έτος διοργάνωσης του Tokyo 2020.

Στη δεξίωση παρέστησαν μέλη της Japan-Greece Society, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Ρίο στη συγχρονισμένη κολύμβηση κα Ρισάκο Μιτσούι, ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, Ακόλουθος Α’, προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας κ.α.

Φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Japan-Greece Society κ. Shinichi Yokoyama
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Λουκάς Καρατσώλης
Ο Δήμαρχος της πόλης Μισάτο κ. Masaaki Kizu
Παρουσίαση της συνεργασίας του Δήμου του Μισάτο με την Ελληνική Πρεσβεία
κ. Masaaki Kizu, κα Κατερίνα Μαθιουδάκη, κ. Λουκάς Καρατσώλης, κ. Shinichi Yokoyama, κα Risako Mitsui
Ο επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Τόκιο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς με την Ολυμπιονίκη κα Risako Mitsui

 

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services