Στην Έκθεση Ελληνικής Χαρακτικής στην Ιαπωνία

日本語

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 11 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του Ουάσι νο Σάτο (Washi no Sato) στο χωριό Χιγκάσι Τσιτσίμπου του νομού Σαϊτάμα η Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής που διοργάνωσε η Ένωση Ιαπωνικής Χαρακτικής με τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Η περιοχή είναι γνωστή για την παραγωγή ιαπωνικών παραδοσιακών χαρτιών (ουάσι) και το Ουάσι νο Σάτο είναι σημαντικό εργαστήριο παραγωγής του χαρτιού Χοκοσάουα-σι που το 2014 εντάχθηκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο 3 Αυγούστου από την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ) κα Φλοράνς Χρηστάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιαπωνικής Χαρακτικής κ.Τσουτόμου Κόνο. Από την Ελλάδα ήρθε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΕΕΧ κ. Νίκος Σταυρακαντωνάκης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Δημαρχος του Χιγκάσι Τσιτσίμπου κ. Ρισούκε Αντάτσι, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο κ. Γεώργιος Παρθενίου (Σύμβουλος Α’) και πολλοί Ιάπωνες χαράκτες.

Η κα Χρηστάκη μαζί με τον κ. Σταυρακαντωνάκη ετοίμασαν και πρόσφεραν παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες. Παράλληλα διοργανώθηκε Παραδοσιακή Τελετή Τσαγιού και προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά γλυκά.

Η έκθεση εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου 2019 θα παρουσιασθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο του Τόκιο.

Τον Μάρτιο του 2019 είχε διοργανωθεί με μεγάλη επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής με έργα 65 Ιαπώνων και 44 Ελλήνων χαρακτών.

 

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Η αφίσα της έκθεσης

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ