Στην εκδήλωση «Ο Jigorο Kanο και το Ολυμπιακό Κίνημα στην Ιαπωνία»

Ο Πρέσβης κ. Shimizu με τον ομιλητή κ. Πέππα και μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βετεράνων Τζούντο

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Τζούντο – Kyuzo Mifune και εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020, διοργάνωσε διάλεξη με τίτλο «Ο Jigoro Kano και το Ολυμπιακό Κίνημα στην Ιαπωνία», την Τρίτη 26 Μαρτίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (αίθουσα Κωστής Παλαμάς).  Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και με την ευγενική χορηγία της εταιρείας M/MARITIME, εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνία (1899-2019).

Ο Πρέσβης κ. Shimizu με εκπροσώπους της ΔΟΑ και της M/MARITIME

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρέσβης κ. Yasuhiro Shimizu (στην ελληνική γλώσσα) και ο Δρ.Διονύσης Γάγγας, Σύμβουλος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ακολούθησε η διάλεξη του κ. Πέππα για τον Jigorō Kanο, ιδρυτή του τζούντο και πρώτο Ασιάτη- μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο ομιλητής, μέσω του λόγου του που συνοδευόταν από προβολή βίντεο και φωτογραφιών, παρουσίασε την προσπάθεια του Kano, που ενώ βρισκόταν σε πολύ μειονεκτική θέση καθώς η αθλητική εκπαίδευση και οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ήταν ευρέως γνωστά στην Ιαπωνία, πέτυχε την επιλογή του Τόκιο για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1940, παρ’ όλο που τελικά ματαιώθηκε λόγω του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά το πέρας της διάλεξης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν σε μπουφέ ιαπωνικό σακέ συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων και παράλληλα να σχολιάσουν θετικά τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν για μια άγνωστη πλευρά της ιαπωνικής ιστορίας και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, στον ίδιο χώρο όπου πριν από 85 χρόνια ο Jigorō Kanō είχε εκφωνήσει ομιλία, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στην επετειακή σύνοδο της ΔΟΕ – ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ