Στην εκδήλωση «Ιαπωνικός πολιτισμός και διατροφή»

Με πλήθος κόσμου, φίλων της Ιαπωνίας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου η εκδήλωση με θέμα «Ιαπωνικός πολιτισμός και διατροφή». Η πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκδήλωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σούσι την Κυριακή 18 Ιουνίου στο χώρο του Δημαρχείου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Σιρατόρι Κο. Παρίστατο η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και πλήθος δημοτικών συμβούλων από το Μαρούσι και την Πεύκη.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Ντίνα Αναστασιάδου (Πρόεδρος Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου, γλύπτρια, ζωγράφος σουμί-ε) με θέμα «Ιαπωνικός πολιτισμός και διατροφή στην σύγχρονη Ιαπωνία», ο Κώστας Τζαλλήλας (σεφ μακροβιοτικής διατροφής) με θέμα την «Μακροβιοτική διατροφή με ιαπωνικές πρώτες ύλες και παραδόσεις που αλληλοεπιδρούν με την ελληνική κουζίνα» και η Τίνα Μαυροπούλου (συγγραφέας του βιβλίου «Σπιτικές ιαπωνικές συνταγές») για την «Σπιτική Ιαπωνική κουζίνα».
Παραδοσιακή ιαπωνική μουσική έπαιξε με το ιαπωνικό φλάουτο σακουχάτσι και το τρίχορδο όργανο σαμισέν, ο Δημήτρης Ραπακούσιος.

Σε όλους τους παρευρισκομένους προσφέρθηκε σούσι από το εστιατόριο Demetra (Plant based macrobiotic restaurant-Χαλκίδα) και νταϊφούκου μότσι, ένα ιαπωνικό γλυκό, φτιαγμένο από την Τίνα Μαυροπούλου συγγραφέα του μοναδικού βιβλίου στην Ελλάδα με σπιτικές ιαπωνικές συνταγές που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services