Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Fast Forward Festival 4

Για 13 μέρες, από τις 2 μέχρι τις 14 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του Fast Forward Festival 4, καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο προσκεκλημένοι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση μιλούν για την έννοια του σπιτιού, της εκδίωξης, της μετανάστευσης, μέσα από 9 projects στην αιχμή της πρωτοπορίας. Ανάμεσά τους οι Ιάπωνες Akira Takayama, o Hikaru Fujii και Kenji Kubota.

Piraeus / Heterotopia Akira Takayama

BAEDEKER, Karl. Greece, Handbook for Travellers, Leipzig, Baedeker, 1894 © Συλλογή Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

2-14 ΜΑΪOY 2017, 11:00-18:00
Ο Ιάπωνας «αρχιτέκτονας του θεάτρου», Akira Takayama, δημιουργός site-specific έργων μεγάλης εμβέλειας, επανέρχεται για να μας παρασύρει σε ένα περιπατητικό θέαμα-εμπειρία εκτός Στέγης, σε μια εκ νέου ανακάλυψη του Πειραιά και της μακραίωνης προσφυγικής ιστορίας του, μέσα από smartphones, apps και νέους πολιτισμικούς χάρτες.


Piraeus / Heterochronia Hikaru Fujii

Φωτογραφία © Hikaru Fujii

2-14 MAΪOY 2017, 11:00-18:00
Ένα έργο video art που προσκαλεί τους θεατές να ταξιδέψουν, αισθανόμενοι όλους τους διαφορετικούς χρόνους –το χρόνο της ετερότητας, το χρόνο των ίδιων των θεατών και τον πραγματικό χρόνο που περνάει– να διασταυρώνονται.


Don’t Follow the Wind
Chim↑Pom, Kenji Kubota, Eva & Franco Mattes και Jason Waite

Φωτογραφία © Kota Takeuchi

2-14 ΜΑΪΟΥ 2017, 12:00-20:00
Η επιμελητική ομάδα των Chim↑Pom, Kenji Kubota, Eva & Franco Mattes και Jason Waite μεταφέρει στην Αθήνα το σκοτεινό είδωλο της Φουκουσίμα και δημιουργεί στην καρδιά της πόλης ένα νέο τόπο, μια αποκαλυπτική δράση για τους βιαίως εκτοπισθέντες.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ