Σταθμός Χιτάτσι: Με θέα στον ωκεανό

Ο Σταθμός Χιτάτσι (日立駅Χιτάτσι-έκι) είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός της ομώνυμης πόλης του νομού Ιμπαράκι. Λειτουργεί από τη σιδηροδρομική εταιρεία JR East και εξυπηρετεί τη γραμμή Jοban. Είναι επίσης σταθμός εμπορευμάτων της JR Freight. Απέχει μιάμιση ώρα με τρένο εξπρές από τον Σταθμό Ουένο του Τόκιο.

Άνοιξε το 1897 ως Σταθμός Σουκεγκάουα. Μετονομάστηκε σε Χιτάτσι το 1939, την ίδια χρονιά που η κωμόπολη Χιτάτσι συγχωνεύτηκε με την κωμόπολη Σουκεγκάουα σχηματίζοντας τον Δήμο Χιτάτσι. Το σημερινό κτίριο του σταθμού ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2012 και το έχει σχεδιάσει η Καζούγιο Σετζίμα, μία από τις σημαντικότερες αρχιτέκτονες της Ιαπωνίας, η οποία γεννήθηκε στο Χιτάτσι. Η Σετζίμα έχει τιμηθεί με το βραβείο Pritzker (2010), την κορυφαία διάκριση αρχιτεκτονικής που θεωρείται το «Νόμπελ Αρχιτεκτονικής». Ανάμεσα στα έργα της είναι το Μουσείο Χοκουσάι στο Τόκιο.

Ο Σταθμός Χιτάτσι είναι γνωστός για την εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό ωκεανό.

Φωτογραφίες: Junko Nagata – αναδημοσίευση από IAPONIA.GR

ΧΑΡΤΗΣ

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα