Σεφέρης και Ελύτης στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στο Τόκιο

日本語

Εκδήλωση για την νεοελληνική ποίηση με επίκεντρο τους δύο νομπελίστες ποιητές, Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στο Τόκιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας (21-26/11). Για το έργο των δύο ποιητών της γενιάς του ’30, θα μιλήσει ο ερευνητής της νεοελληνικής ποίησης κ. Μασατόσι Μογκί ο οποίος θα αναφερθεί επίσης σε προγενέστερα έργα ελληνικής λογοτεχνίας όπως ο Ερωτόκριτος του Κορνάρου και τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη παρουσιάζοντας όψεις της ελληνικής λογοτεχνίας και της λαϊκής κουλτούρας, που σπάνια παρουσιάζονται στην Ιαπωνία.

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2017, φέρνει την ευρωπαϊκή λογοτεχνία κοντά στο ιαπωνικό κοινό, με σειρά εκδηλώσεων, διαλέξεων και πάνελ συζητήσεων με συμμετοχή Ευρωπαίων συγγραφέων και μεταφραστών και ειδικών από την Ιαπωνία. Διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία με τη συνεργασία των πρεσβειών των χωρών μελών της ΕΕ – ανάμεσα τους και η Πρεσβεία της Ελλάδας – και της EUNIC-Japan (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Ιταμπάσι.

Greece, a Land of Poets: Meet two Nobel Laureates
Η διάλεξη θα δοθεί στην ιαπωνική γλώσσα.
Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ