Σε θάνατο καταδικάστηκε ο δράστης του εμπρησμού της Kyoto Animation

Πίνακας συλλυπητηρίων στην Ακιχαμπάρα για τα θύματα της ΚyoAni, 2019. Φωτ.: GreeceJapan.com/Junko Nagata

Δικαστήριο του Κιότο καταδίκασε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου σε θάνατο τον 45χρονο Σίντζι Αόμπα, δράστη του εμπρησμού στην εταιρεία Kyoto Animation (γνωστή ως ΚyoAni) που οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες μαζικές δολοφονίες στην Ιαπωνία. Ο Αόμπα στις 18 Ιουλίου 2019 περιέχυσε με βενζίνη την είσοδο του στούντιο 1 της εταιρείας στο Φουσίμι του Κιότο και από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε αστραπιαία στο εσωτερικό βρήκαν το θάνατο 36 άτομα και τραυματίστηκαν βαριά 32 ενώ υπέστη σοβαρά εγκαύματα και ο ίδιος. Την στιγμή του εμπρησμού βρισκόταν μέσα στο κτίριο 70 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.

Ο δράστης είχε επικαλεστεί ως κίνητρο του εμπρησμού τη λογοκλοπή ενός μυθιστορήματος που είχε καταθέσει σε διαγωνισμό της εταιρείας κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά η KyoAni.  Όπως είπε, ενώ δίσταζε πριν από την επίθεση, προέβη στην εγκληματική του πράξη οδηγούμενος από το θυμό του και μιμούμενος παλιότερα περιστατικά εμπρησμών. Ζητώντας προς το τέλος της δίκης συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, πρότεινε και ο ίδιος να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Η Kyoto Animation είναι παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή επιτυχημένων σειρών άνιμε όπως των “K-On!” και «Η μελαγχολία της Χαρούχι Σουζουμίγια».

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα