Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Ιαπώνων ταξιδιωτών στο Βαρόμετρο Tαξιδιών Mεγάλων Aποστάσεων

Φωτογραφία ©GreeceJapan.com

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στους δημοφιλείς μακρινούς προορισμούς διακοπών για τους Ιάπωνες για το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με το τελευταίο Βαρόμετρο Tαξιδιών Mεγάλων Aποστάσεων (Long-Haul Travel Barometer) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) και του Eurail που δημοσιεύθηκε στις 25 Μαΐου.

Αν και το ποσοστό είναι 5%, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεκάδα των δημοφιλέστερων μακρινών προορισμών καταλαμβάνοντας την 9η θέση μαζί με τη Νορβηγία και Σουηδία. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ιταλία με ποσοστό 23%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα ξεπερνάει την ανταγωνιστική τουριστικά Τουρκία η οποία δεν βρίσκεται στη δεκάδα των προτιμήσεων των Ιαπώνων ταξιδιωτών αν και η προσέλκυση τους αποτελεί σημαντική επιδίωξη των τουριστικών φορέων της Τουρκίας (μην ξεχνάμε και το πλεονέκτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την Ιαπωνία μέσω των Τουρκικών Αερογραμμών).

Πάντως, το βαρόμετρο δείχνει ένα μούδιασμα των Ιαπώνων για μακρινά ταξίδια, με την πλειονότητα που δήλωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να μην έχει ακόμα κλείσει εισιτήρια ή να έχει αποφασίσει συγκεκριμένη ημερομηνία ταξιδιού.

Το LHTB παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες ταξιδιωτικές τάσεις από τη Βραζιλία, την Κίνα, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα είναι απούσα από τις 10 πρώτες θέσεις μόνο στις προτιμήσεις των Κινέζων.

Όπως συμπεραίνει σε γενικές γραμμές η έρευνα, η όρεξη για ταξίδια με προορισμό την Ευρώπη έχει αυξηθεί, ωστόσο παραμένει κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα εν μέσω του Κόβιντ-19, της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών και των γεωπολιτικών κραδασμών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δεκάδα με τις προτιμήσεις των Ιαπώνων τουριστών

  1. Ιταλία 23%
  2. Γαλλία & Γερμανία 21%
  3. Ηνωμένο Βασίλειο 19%
  4. Αυστρία 17%
  5. Ισπανία & Ελβετία 11%
  6. Ολλανδία 8%
  7. Βέλγιο 7%
  8. Φιλανδία 6%
  9. Ελλάδα, Νορβηγία & Σουηδία 5%
  10. Δανία 4%

Διαβάστε επίσης

Οι Ιάπωνες οι πιο δημοφιλείς τουρίστες στην Ευρώπη

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ