Στο Φεστιβάλ του Χιονού στο Σαππόρο

sapporo-yuki-matsuri

Ανταπόκριση από το Σαπόρο: Ευγένιος Αγαθοκλέους

Το Γιούκι Ματσούρι (さっぽろ雪まつり), το Φεστιβάλ του Χιονιού διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο στο Σαππόρο, την πρωτεύουσα του Χοκάιντο του βορειότερου από τα τέσσερα κύρια νησιά της Ιαπωνίας. H μέση θερμοκρασία τον χειμώνα στην περιοχή είναι υπό το μηδέν, ευνοϊκή για τη λειτουργία του φεστιβάλ. Φέτος ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 11 του ίδιου μήνα οι επισκέπτες – που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια κάθε χρόνο – μπορούν να θαυμάσουν 204 εντυπωσιακά γλυπτά από χιόνι και πάγο.

Το Γιούκι Ματσούρι άρχισε το 1950, όταν οι μαθητές ενός γυμνασίου έφτιαξαν 6 αγάλματα από χιόνι στο πάρκο Οντόρι. Πέντε χρόνια αργότερα οι στρατιώτες της γειτονικής βάσης Μακοναμάι συμμετείχαν με τη δημιουργία πολλών γλυπτών από πάγο και από τότε οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας συνδράμουν σημαντικά στο φεστιβάλ.

Οι ετοιμασίες για το φεστιβάλ κορυφώνονται τον Ιανουάριο, όταν μεταφέρονται στην πόλη τεράστιες ποσότητες χιονιού από διάφορες περιοχές, μέσα και έξω από το Σαππόρο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η ποσότητα του χιονιού ισοδυναμεί με φορτίο 6.500 φορτηγών πέντε τόνων.

Φέτος λόγω της προβολής το Δεκέμβριο στην Ιαπωνία της νέας (και 7ης) ταινίας της σειράς επιστημονικής φαντασίας «ο Πόλεμος των Άστρων», οι Ιάπωνες στρατιώτες δημιούργησαν ένα τεράστιο σχετικό γλυπτό που το ονόμασαν “Snow Star Wars”.

 

Φωτογραφίες: Eυγένιος Αγαθοκλέους

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ