Η Ρόδος θέλει Ιάπωνες τουρίστες

Η δυναμική προβολή και προώθηση της Ρόδου στις τουριστικές αγορές της Ασίας, κυρίως σε Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία και Νότια Κορέα, η προσέλκυση επισκεπτών από τις χώρες αυτές της Ασίας και οι συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, αλλά και τοπικών φορέων προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Δήμου Ρόδου για την διεύρυνση της  τουριστικής περιόδου και την περαιτέρω ανάπτυξη του ροδιακού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων και των προσπαθειών εντάσσεται και η συμμετοχή της αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου, ως εκπροσώπου  του Δήμου Ρόδου,  στην 10η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Asia 2017, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα  25-27 Οκτωβρίου  2017 στη Σιγκαπούρη, στο κέντρο του διεθνούς εμπορίου, εκεί όπου πραγματικά κτυπά η καρδιά της παγκόσμιας αγοράς. Μία έκθεση άριστα οργανωμένη από τον εκθεσιακό οργανισμό της ΙΤΒ.

Είναι γεγονός ότι το τουριστικό ρεύμα από την Ασία στη χώρα μας και την  Ευρώπη γενικότερα, παρουσιάζει σημαντική αύξηση και γενικότερα η ασιατική τουριστική αγορά παρουσιάζει μία δυναμική, το μέγεθος της οποίας συνειδητοποιούμε τώρα. Οι απαιτήσεις δε της ασιατικής τουριστικής αγοράς, όπως διεφάνη από τις συναντήσεις που είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κατά τη διάρκεια της έκθεσης, είναι συγκεκριμένες και επεκτείνονται σε ένα ευρύ πεδίο υποδομών και υπηρεσιών.

«Στόχος του Δήμου Ρόδου, όπως επισημαίνει η κα Χατζηλαζάρου, «είναι η διερεύνηση των διαδικασιών και των προϋποθέσεων εκείνων που είναι  απαραίτητες για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών από τη συγκεκριμένη αγορά. Και για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πρέπει να υπάρξουν στοχευμένες ενέργειες απ΄ όλους τους τοπικούς τουριστικούς φορείς, καθώς οι παράγοντες του ασιατικού τουρισμού έχουν μεγάλες απαιτήσεις, όπως σύγχρονες υποδομές, πολυτελή ξενοδοχεία, απευθείας πτήσεις στον προορισμό, οργανωμένες εκδρομές και ξεναγήσεις και πλήθος άλλων παροχών. Η Ρόδος θέλει και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προβάλλουν, καθώς διαθέτει, πέραν της ιστορίας και του πολιτισμού, υπερπολυτελή και σύγχρονα ξενοδοχεία και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Επιβάλλεται δε να εστιάσουμε και στον εναλλακτικό τουρισμό που μπορεί να προσφέρει η Ρόδος, με κυρίαρχο τον πολιτισμό μας, τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα».

Τα θέματα αυτά μονοπώλησαν και τις συζητήσεις που είχε η αντιδήμαρχος με τον επίτιμο γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη κ. Ανδρέα Γκόρο και με τον νέο Έλληνα πρέσβη στη χώρα αυτή (η Ελλάδα προσφάτως απέκτησε πρεσβεία στη Σιγκαπούρη) κ. Δημήτριο Σκούτα, καθώς και με τουριστικούς παράγοντες και εμπειρογνώμονες από την Νοτιοανατολική Ασία με βασικό  αντικείμενο την προετοιμασία της αγοράς να δεχθεί τον κόσμο από την Ασία, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Είναι γνωστό ότι Κινέζοι, Ινδοί, Νοτιοκορεάτες και Ιάπωνες ταξιδεύουν σχεδόν όλο τον χρόνο, ενώ συχνά προτιμούν την περίοδο από Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και τους μήνες του χειμώνα. Η προβολή της Ρόδου ως ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από τις χώρες της Ασίας, καθίσταται επιβεβλημένη.

Η ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες της Ασίας στον τουρισμό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά  με το νέο Ιάπωνα Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Γιασουχίρο Σιμίζου όπου συζήτησαν για τις   προοπτικές ενίσχυσης των διμερών σχέσεων στον τουρισμό, με στόχο την  αύξηση του τουριστικού ρεύματος  από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα, που στο παρελθόν είχε ανακοπεί λόγω της διακοπής της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης και της κατάργησης το 2013 του γραφείου ΕΟΤ στο Τόκυο.

Η αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου συμμετείχε παράλληλα και σε σημαντικά workshops με αντικείμενο, ταξίδια και τεχνολογία, καινοτομία  στον τουρισμό,  διεξαγωγή συνεδρίων και συνεργασίες Convention Bureau  και άλλα.

Στην 10η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ Asia 2017, στη Σιγκαπούρη η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο ελληνικό περίπτερο που διοργάνωσε ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα.

Η ITB Asia, που φέτος αυξάνοντας τη διεθνή συμμετοχή  με εκπροσώπηση 110 χωρών, πραγματοποιήθηκε στο Sands Expo and Convention Center, στη Marina Bay Sands της Σιγκαπούρης, αποτελώντας μια μοναδική διεθνή εκθεσιακή πλατφόρμα με σημείο εστίασης τους Ασιάτες αγοραστές και πωλητές, καθώς και άλλους φορείς της ασιατικής τουριστικής αγοράς.

Την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 10.000 ενδιαφερόμενοι και κέντρισε το ενδιαφέρον ενός μεγάλου αριθμού εκπροσώπων εταιριών, τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών και  ξενοδοχείων.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ