Ρεκόρ θερμοπληξιών στην Ιαπωνία

Όλο και λιγότερο ανθεκτικοί αποδεικνύονται οι Ιάπωνες στη ζέστη –αυτό ή, όπως θα παρατηρούσαν οι γηραιότεροι, η ζέστη στην Ιαπωνία δεν είναι πια αυτή που ήταν: 1637 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με θερμοπληξία την εβδομάδα που πέρασε, αριθμός υπέρ-επταπλάσιος από τον αντίστοιχο περσινό (230) και σχεδόν πενταπλάσιος από αυτόν της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας (352).

Τα περιστατικά ήταν διαφόρων επιπέδων σοβαρότητας με 4 από αυτά να καταλήγουν σε θάνατο, 425 να απαιτούν εισαγωγή στο νοσοκομείο και 41 να απαιτούν παρακολούθηση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3 εβδομάδων. Ως προς τις ηλικίες, μόνο το 40% των περιστατικών αφορούσε άτομα άνω των 65 ετών.

Το ιαπωνικό καλοκαίρι συνήθως δείχνει… τα δόντια του μετά τα μέσα Ιουλίου και το «τσούγιου», την περίοδο των μουσώνων∙ φέτος το τσούγιου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα όμως οι θερμοκρασίες έχουν ήδη φτάσει (και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπεράσει) τους 35 βαθμούς. Τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα ευαίσθητο αποδείχθηκε στη ζέστη το, συνήθως δροσερότερο βόρειο νησί Χοκάιντο όπου εχτές Τρίτη 3 Ιουνίου ο υδράργυρος ανέβηκε στους 37,5 βαθμούς μένοντας για τέταρτη συνεχή ημέρα σταθερά πάνω από το σημάδι των 35 βαθμών.

Αν και οι περισσότεροι δεν καλωσορίζουν το τσούγιου, ειδικά φέτος πολλοί είναι αυτοί που το περιμένουν με ανυπομονησία ελπίζοντας για μερικές πιο δροσερές μέρες και νύχτες –αν η Μετεωρολογική Υπηρεσία υπολογίζει σωστά τα πράγματα πάντως, οι χαρακτηριστικές καλοκαιρινές βροχές ξεκίνησαν ήδη από το νησί Σικόκου.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ