Προβολή ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνία από τη Γενική Διεύθυνση Εμπορίου της ΕΕ (DG TRADE)

 

Τα ελληνικά προϊόντα επέλεξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προβολή στην Ιαπωνία της πρόσφατης Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας και της παρουσίασης της ως την success story των Συμφωνιών που συνάπτει η ΕΕ με τρίτες χώρες. Η εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2019 είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ διαπραγματευτεί η ΕΕ και δημιουργεί μια ζώνη ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών που καλύπτει πάνω από 600 εκατομμύρια ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG TRADE) μέσω του βίντεο “EU-JP Traditional European delicacies on Japanese plates” προβάλλει ως αντιπροσωπευτικά ευρωπαϊκά προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων (GI) υψηλής ποιότητας τα ελληνικά προϊόντα όπως φέτα, μαστίχα, ελιές Καλαμάτας, ούζο και ελαιόλαδο τονίζοντας παράλληλα τις νέες ευκαιρίες για τους εξαγωγείς της ΕΕ και την αποδοχή τους από τους Ιάπωνες καταναλωτές.

Σύμφωνα με το Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο, το βίντεο αποτελεί σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία προς τους Ιάπωνες εισαγωγείς και επενδυτές καθώς και στους εισαγωγείς και επενδυτές όλης της Ασίας που έχουν την Ιαπωνία ως πρότυπο. Ταυτόχρονα, συνιστά για τον Έλληνα παραγωγό και εξαγωγέα, ένα πολύ σημαντικό μέσο προβολής του προϊόντος του ως ευρωπαϊκού προϊόντος υψηλότατων προδιαγραφών. Επίσης, αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προβολής της Ελλάδας και των προϊόντων της στις Διεθνείς Εκθέσεις, χωρίς κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ είναι ανεκτίμητη η συμβολή του στο μήνυμα που «περνάει» παγκοσμίως όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η ΕΕ στην ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδος, αλλά και στην οικονομία της γενικότερα, ένα μήνυμα που μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί από τις αγορές αλλά και από τους Ιάπωνες επενδυτές.

Η παραγωγή του βίντεο κατέστη δυνατή χάρη στην επιμονή των στελεχών του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τόκιο κ. Σπ. Οικονόμου και κας Ειρ. Καμά που ανέδειξαν την υπεροχή της Ελλάδας και των ελληνικών προϊόντων, πείθοντας την DG TRADE να ακυρώσει την αρχική της απόφαση και να αντικαταστήσει το ένα από τα τέσσερα διαφημιστικά βίντεο που είχε αρχικά επιλέξει, με εκείνο που της πρότεινε το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκιο στις 28/1/2019, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η DG TRADE στην πρώτη διαφημιστική εκστρατεία για την προβολή στην Ιαπωνία της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας Ε.Ε.-Ιαπωνίας, να αφιερώσει ένα ολόκληρο βίντεο στην Ελλάδα και τα προϊόντα της.

Το βίντεο στον λογαριασμό twitter της DG TRADE και στο λογαριασμό της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιαπωνία.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ