Πρωτοβουλία της JTI για τη Δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης των Αιτημάτων της Βιομηχανίας στη Θράκη

O κ. Χαράλαμπος Θαμνίδης στο 2ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (JTI HELLAS)

Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της JTI για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υποστήριξης των αιτημάτων της Βιομηχανίας στη Θράκη ανακοίνωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της JTI Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Χαράλαμπος Θαμνίδης στο 2ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στο panel: “FDI as a catalyst for job creation: Policy keys to unlock industry re-generation in Eastern Macedonia and Thrace” (Οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις ως καταλύτης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας: Πολιτικές για την αναγέννηση της βιομηχανίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 13 & 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χ. Θαμνίδη, «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εμφανίζει αυξανόμενη οικονομική και γεωπολιτική σημασία και η δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα για τη βιώσιμη και ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, η Japan Tobacco International θα απευθύνει πρόσκληση σε σημαντικές βιομηχανίες της Θράκης προκειμένου να προχωρήσουν σε συνεργασία σε θέματα οργάνωσης, υποδομών και δικτύων στην Περιφέρεια».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Χ. Θαμνίδης: «Πρόθεσή μας είναι να διαμορφωθεί μια ισχυρή ομάδα που θα συνεργαστεί με τις κρατικές και ευρωπαϊκές αρχές όλων των ενδιαφερομένων πλευρών για την υιοθέτηση κινήτρων και την υλοποίηση έργων υποδομών, και η οποία θα είναι συμπληρωματική προς τους άλλους φορείς επιχειρηματικότητας στην περιοχή».

Ο κ. Θαμνίδης υπογράμμισε την παραγωγική δυναμική και την ισχυρή προοπτική του εργοστασίου της JTI στη Ξάνθη για την τοπική και περιφερειακή οικονομία καταλήγοντας: «Πιστεύουμε στη Θράκη και στους ανθρώπους της και το αποδεικνύουμε εμπράκτως με όλες τις ενέργειές μας αυτά τα έξι χρόνια που βρισκόμαστε στην περιοχή».

Η Japan Tobacco International (JTI) στην Ελλάδα

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο του 2023, η JTI Hellas εισήλθε και στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού με τη διεθνή μάρκα της Ploom. Η νέα αυτή επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης του ομίλου JTI παγκοσμίως για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου, η οποία αναμένεται να αγγίξει τα 3 δις ευρώ την επόμενη τριετία. Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η JTI συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας, από την απόδοση ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς. Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2024 η JTI Hellas αναγνωρίστηκε για 12η συνεχή χρονιά από το Top Employers Institute ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα και ως ένας από τους 3 πρώτους ‘Κορυφαίους Εργοδότες’ στη χώρα.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ