Πρώτος στη λίστα των μπεστ σέλερ στην Ιαπωνία ο Χαρούκι Μουρακάμι

Το βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι, ανάμεσα σε προηγούμενα, σε βιβλιοπωλείο του Τόκιο. φωτογραφία: Junko Nagata/GreeceJapan.com
Το καινούργιο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι, ανάμεσα σε προηγούμενα, σε βιβλιοπωλείο του Τόκιο. Φωτογραφία: Junko Nagata

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής στην Ιαπωνία, το τελευταίο μυθιστόρημα του Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι είναι μέχρι στιγμής πρώτο στη λίστα των μπεστ σέλερ (Ιανουάριος-Νοέμβριος 2013).

Στο “Shikisai wo Motanai Tazaki Tsukuru to, Kare no Junrei no Toshi” (στα αγγλικά Colourless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage)  ο Μουρακάμι αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που αγωνίζεται να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του έχοντας παράλληλα σαν στήριξη ένα ειδύλλιο.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε μόνο στην ιαπωνική γλώσσα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων πουλήθηκαν χιλιάδες αντίτυπα. Στα αγγλικά αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014.

Ο συνολικός αριθμός των πωλήσεων δεν ανακοινώθηκε από την εταιρεία διανομής, όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, ο εκδοτικός οίκος  Bungei Shunju έχει τυπώσει 1.050.000 αντίτυπα.

Ο δημοφιλέστερος Ιάπωνας συγγραφέας που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, δεν κατάφερε ούτε φέτος να κερδίσει το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας αν και ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος. 

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα