Περιστέρι-Μισάτο, Πόλεις Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας: H εκδήλωση υποδοχής

日本語

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση υποδοχής της 10μελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Μισάτο με θέμα “Συνάντηση Πολιτισμών. Περιστέρι – Μισάτο: Πόλεις Ελληνο-Ιαπωνικής Φιλίας” στις 24 Νοεμβρίου 2019 στο κατάμεστο Θέατρο Πολιτών, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την “Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη φιλία των πόλεων Περιστερίου και Μισάτο στη βάση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού”.

Οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων κ.κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και Μασαάκι Κίζου συναντήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2019 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου, όπου επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό κλίμα και η διάθεση περαιτέρω επισημοποίησης των διαύλων επικοινωνίας ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2020 – 32η Ολυμπιάδα στο Τόκιο.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν συστηματικά από τις δύο πλευρές, με την αρωγή και της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Φιλίας των Πόλεων, οι προσπάθειες προσέγγισης και να εξεταστεί με τις προσήκουσες ενέργειες η αναβάθμιση αυτής της συνεργασίας αρχικά στη βάση ενός Μνημονίου Φιλίας των δύο πόλεων σε ότι αφορά τα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνέχεια των προπαρασκευαστικών ενεργειών που έχουν προηγηθεί τον τελευταίο χρόνο.

Οι πόλεις Περιστερίου και Μισάτο εμφανίζουν ανάλογα χαρακτηριστικά όντας σύγχρονες, στην περιφέρεια της μητροπολιτικής πρωτεύουσας της χώρας, με έμφαση στις υποδομές στήριξης του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και ουσιαστική διάθεση εξωστρέφειας σε αυτήν κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων 2020, η πόλη Μισάτο έχει οριστεί ως υπεύθυνη για την υποδοχή της Ελλάδας και τη φιλοξενία της εθνικής ομάδας στίβου.

Φωτογραφίες: Δήμος Περιστερίου

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services