Περισσότεροι Ιάπωνες τουρίστες φέτος στη Θεσσαλονίκη

日本語

Αυξήθηκε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των Ιαπώνων στη Θεσσαλονίκη το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στον κατάλογο με τις εθνικότητες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, η ιαπωνική είναι στην 6η θέση, με ποσοστό αύξησης 71,70%. Αντίθετα με το ποσοστό, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων είναι σε χαμηλά επίπεδα, στις 2.991 (το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016 ήταν 1.742).

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία της τουριστικής αγοράς, ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ιαπωνία στην Ελλάδα παρουσιάζει άνοδο.

Τον περασμένο Ιούνιο η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Τόκιο διοργάνωσε σεμινάριο με την συμμετοχή εκπροσώπων 40 τουριστικών πρακτορείων του Τόκιο. Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η προβολή προορισμών στην Βόρεια Ελλάδα, λιγότερο γνωστών στο ιαπωνικό κοινό, με έμφαση στην Θεσσαλονίκη, την Πέλλα και την Βεργίνα, την Νάουσα, το Μέτσοβο και την Καβάλα.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ