Περισσότεροι Ιάπωνες τουρίστες φέτος στη Θεσσαλονίκη

日本語

Αυξήθηκε ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των Ιαπώνων στη Θεσσαλονίκη το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στον κατάλογο με τις εθνικότητες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, η ιαπωνική είναι στην 6η θέση, με ποσοστό αύξησης 71,70%. Αντίθετα με το ποσοστό, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων είναι σε χαμηλά επίπεδα, στις 2.991 (το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016 ήταν 1.742).

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία της τουριστικής αγοράς, ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ιαπωνία στην Ελλάδα παρουσιάζει άνοδο.

Τον περασμένο Ιούνιο η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Τόκιο διοργάνωσε σεμινάριο με την συμμετοχή εκπροσώπων 40 τουριστικών πρακτορείων του Τόκιο. Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η προβολή προορισμών στην Βόρεια Ελλάδα, λιγότερο γνωστών στο ιαπωνικό κοινό, με έμφαση στην Θεσσαλονίκη, την Πέλλα και την Βεργίνα, την Νάουσα, το Μέτσοβο και την Καβάλα.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services