Πέντε μετάλλια η Ελλάδα στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Ιαπωνία!

©GreeceJapan.com/Junko Nagata

Oι Έλληνες «πρωταθλητές» των μαθηματικών στην απονομή και τελετή λήξης της 64ης Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας (ΙΜΟ), την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο διεθνές συνεδριακό κέντρο Makuhari Messe της πόλης Τσίμπα.

Γεώργιος Τζαχρήστας χρυσό μετάλλιο
Παναγιώτης Λιάμπας αργυρό μετάλλιο
Ορέστης Λιγνός χάλκινο μετάλλιο
Πρόδρομος Φωτιάδης χάλκινο μετάλλιο
Διονύσιος Πετράκης χάλκινο μετάλλιο
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης εύφημος μνεία

Μαζί τους ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Αργύρης Φελλούρης και ο υπαρχηγός της αποστολής, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος.

Φέτος στον κορυφαίο διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (και την αρχαιότερη από τις επιστημονικές Ολυμπιάδες) συμμετείχαν 618 μαθητές και μαθήτριες από 112 χώρες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Ελλάδα κατέλαβε την 26η θέση στην συνολική κατάταξη, την 6η θέση στον πίνακα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 8η θέση στην Ευρώπη. H Ιαπωνία στη συνολική κατάταξη κατέλαβε την 6η θέση, με πρώτη την ομάδα της Κίνας.

Να σημειώσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ήταν απών στην τελετή λήξης επειδή διαγωνίζεται ως μέλος της εθνικής ομάδας και στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιείται στο Τόκιο (10-17 Ιουλίου).

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ