Παρουσίαση των κρασιών της Δυτικής Ελλάδας στο Τόκιο

Φωτογραφία: Γραφείο ΟΕΥ, Τόκιο

Εκδήλωση για την παρουσίαση των κρασιών της Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στο Τόκιο, με διοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία παρείχε επίσης οργανωτική υποστήριξη, ειδικά στην προβολή της εκδήλωσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Happo-en Garden και περιλάμβανε Master Class, στο οποίο παρουσιάστηκαν 12 κρασιά από Ηλεία και Αχαΐα και το παρακολούθησαν 40 άτομα, όπως και ελεύθερη γευσιγνωσία στην οποία έγινε δοκιμή 71 κρασιών από τις εν λόγω περιοχές, στην οποία συμμετείχαν 140 άτομα περίπου.

Φωτογραφία: Γραφείο ΟΕΥ, Τόκιο

Οι συμμετέχοντες και στις δύο εκδηλώσεις ήταν επιλεγμένοι επαγγελματίες κρασιού, όπως εισαγωγείς, γευσιγνώστες, εκπρόσωποι καταστημάτων και εστιατορίων, κλπ.

Φωτογραφία: Γραφείο ΟΕΥ, Τόκιο

Ο χώρος διοργάνωσης ήταν επιβλητικός, καθώς πρόκειται για ένα συγκρότημα παραδοσιακής ιαπωνικής αρχιτεκτονικής που λειτουργεί μέσα σε ένα εντυπωσιακό παραδοσιακό ιαπωνικού τύπου πάρκο. Η διοργάνωση ήταν άψογη, ενώ την παρουσίαση στο Master Class έκανε με υποδειγματικό τρόπο ο γνωστός Master of Wίne κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Όπως γράφει το Γραφείο ΕΟΥ στην σχετική ανακοίνωση, οι ουσιαστικές ερωτήσεις που ακολούθησαν και τα πρώτα σχόλια των συμμετεχόντων έδειξαν ότι η εντύπωση που άφησε στους προσκεκλημένους η εκδήλωση και κυρίως τα ελληνικά κρασιά ήταν πολύ θετική.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ