Παρουσιάστηκε η Ολυμπιακή Δάδα του TOKYO 2020

©Tokyo 2020

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Τόκιο από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 η Ολυμπιακή Δάδα και το Έμβλημα της Λαμπαδηδρομίας. Με μοτίβο το χαρακτηριστικότερο σύμβολο της Ιαπωνίας, το άνθος της κερασιάς, η Δάδα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία τον Μάρτιο του 2020, την περίοδο που ανθίζουν οι κερασιές και θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το Τόκιο με το μήνυμα «Η ελπίδα φωτίζει το δρόμο μας».

©Tokyo 2020

Η Δάδα έχει βάρος 1,2 κιλά και το 30% των υλικών της είναι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο που χρησιμοποιήθηκε στις προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης των πληγέντων από το σεισμό της 11ης Μαρτίου του 2011, θέλοντας έτσι οι διοργανωτές να μεταφέρουν το μήνυμα  της ανασυγκρότησης και αναγέννησης των περιοχών που καταστράφηκαν. Για την κατασκευή της έχει χρησιμοποιηθεί τεχνολογία ίδια με αυτήν που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των τρένων υψηλής ταχύτητας σινκάνσεν.
Σχεδιαστής της Δάδας είναι ο Τόκουτζιν Γιοσιόκα (γεν. 1967).

©Tokyo 2020
©Tokyo 2020
Μοτίβα του άνθους κερασιάς ©Tokyo 2020

Το έμβλημα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

©Tokyo 2020

To βίντεο με την Ολυμπιακή Δάδα

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=WpKHAO07vJs[/embedyt]

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ