Παρουσίαση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων και του Γεωπάρκου Λέσβου στην Ιαπωνία

therino-geoparko
Στο Γεωπάρκο της Λέσβου

Μεγάλη ήταν η δημοσιότητα του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων και του Γεωπάρκου Λέσβου στα ΜΜΕ της Ιαπωνίας μετά την ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε στις 22 Ιουλίου 2013 στην πόλη Toyooka της Ιαπωνίας για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Θερινού Σχολείου και το Γεωπάρκο Λέσβου.

Το Γεωπάρκο San ‘in Kaigan οργάνωσε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Dr. Noritaka Matsubara και η επικ. καθηγήτρια Atsuko Niina προκειμένου να παρουσιάσουν την εμπειρία τους καθώς οι δράσεις του Γεωπάρκου Λέσβου θεωρούνται πρότυπο ακόμα και από Γεωπάρκα με μεγάλη παράδοση και ανάπτυξη όπως το Γεωπάρκο San‘in Kaigan της Ιαπωνίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, o διευθυντής και τα μέλη του συμβουλίου του Γεωπάρκου San ‘in Kaigan και πολλοί δημοσιογράφοι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο, το περιεχόμενο των διαλέξεων και των εκπαιδευτικών δράσεων υπαίθρου, οι δράσεις προστασίας και προβολής του Απολιθωμένου Δάσους, οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο Γεωπάρκο Λέσβου αλλά και οι δυνατότητες στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο Γεωπάρκων της Λέσβου και της Ιαπωνίας.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων με αντικείμενο «Αξιολόγηση γεωτόπων – Διαχείριση Γεωπάρκων και ανάπτυξη του γεωτουρισμού» πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο από τις 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2013 και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας με επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπλ. καθ. Ν. Ζούρο. Το Θερινό Σχολείο οργανώθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων.

Στο Σχολείο δίδαξαν κορυφαίοι επιστήμονες παγκοσμίως που ασχολούνται με θέματα διαχείρισης γεωπάρκων, ανάδειξης φυσικών μνημείων και ανάπτυξης του γεωτουρισμού, διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ιαπωνία, Πορτογαλία, Βαρκελώνη, Γένοβα, Aιγαίο, διευθυντές Γεωπάρκων, Μουσείων και Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στο Θερινό Σχολείο συμμετείχαν 25 στελέχη γεωπάρκων, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία,  το Ιράν, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κίνα, το Μεξικό, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Τσεχία, τη Χιλή και την Ελλάδα.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ