Πάρκο με ιαπωνικές κερασιές δημιουργείται στην Κύπρο

Η δημιουργία πάρκου ιαπωνικών κερασιών στην Κύπρο ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε την Δευτέρα 7 Ιουνίου ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ.Κώστας Καδής με την Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο κα Ιζούμι Σέκι.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η επιθυμία της Ιαπωνίας για τη δημιουργία του πάρκου καθώς και οι σχετικές μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει προς τον σκοπό αυτό, με την επιλογή του χωριού Κάμπος ως τον καταλληλότερο χώρο. Η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με το Τμήμα Δασών προς το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την τέλεση των εγκαινίων του εν λόγω πάρκου, κατά την επόμενη ανθοφορία των κερασιών ή στο πλαίσιο του φεστιβάλ κερασιού στον Κάμπο το 2022, αλλά και την πρόθεσή της για προώθηση του εν λόγω πάρκου ως τουριστικού προορισμού για τους Ιάπωνες καθώς και άλλους τουρίστες στην Κύπρο.  Ο κ.Καδής και η κα Σέκι, συμφώνησαν ότι τα εγκαίνια του πάρκου των ιαπωνικών κερασιών θα αποτελέσουν παράλληλα μια εξαιρετική ευκαιρία που θα σηματοδοτήσει τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Κύπρου–Ιαπωνίας.

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Κύπρος

Στη συνάντηση οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πολιτική βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας, στους τομείς της γεωργίας, αλιείας και περιβάλλοντος ενώ επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο χωρών.

Πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ