Πάρκο ιαπωνικών κερασιών στην Κύπρο – Δεντροφύτευση το Σάββατο 9 Απριλίου

Το πρώτο βήμα του διετούς έργου για τη δημιουργία του πάρκου των ιαπωνικών κερασιών στην Κύπρο θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 (ώρα 11.00) στο χωριό Κάμπος. Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου θα φυτέψουν 26 δενδρύλλια των ποικιλιών Prunus serrulata “Kanzan” και Prunus serrulata “Shiro-fugen” στο 1/2 μιας συνολικής έκτασης περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του χωριού.

Στην τελετή δεντροφύτευσης θα παραβρεθεί η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο κα Σέκι Ιζούμι, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάμπου κ. Σωτήρης Αντωνίου, κρατικοί αξιωματούχοι, υποστηρικτές του έργου και επίτιμοι καλεσμένοι.

Το έργο που είχε αναγγελθεί τον Ιούνιο του 2021 διεξάγεται με την ευκαιρία του εορτασμού της 60ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιαπωνίας και θα συμβολίζει τη διαρκή φιλία μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

Στην υλοποίηση του Sakura Park συμβάλλει το χωριό Κάμπος με την προετοιμασία της γης, ενώ τα δενδρύλλια παρέχονται από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας, την MUFG Investor Services FinTech Limited και τον Κυπρο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο Φιλίας 2021, με τη συμβουλευτική υποστήριξη του Ιαπωνικού Συλλόγου Sakura, του κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου (Τμήμα Δασών) και του κ. Γιάννου Ορφανού (Dentros Ltd.).

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας η οποία άνοιξε στην Κύπρο το 2018, πραγματοποιεί φέτος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών σειρά εκδηλώσεων.

Το χωριό Κάμπος ή Κάμπος της Τσακκίστρας βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας και απέχει από αυτήν 100 περίπου χιλιόμετρα, μέσω Κύκκου-Γερακιών.

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ!ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΜπορείτε να το παραγγείλετε εδώ

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ