Παραμύθια του oυρανού από την αρχαία Ελλάδα σε ιαπωνική παράσταση στο Πλανητάριο

Για άλλη μια χρονιά το Ίδρυμα Ευγενίδου προγραμματίζει ειδικές ψηφιακές παραστάσεις για μικρά παιδιά άνω των πέντε ετών. Μετά τον «Μικρό Πρίγκιπα» και το «Τρένο της Φαντασίας», το Ψηφιακό Πλανητάριο εντάσσει στο πρόγραμμά του μια νέα εντυπωσιακή παράσταση από την Ιαπωνία, με τίτλο «Τα Παραμύθια του Ουρανού 2», οι προβολές της οποίας θα ξεκινήσουν από την 1η Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη ευαισθησία, υπέροχα χρώματα και εικόνες, ιδανική για να έρθουμε -μικροί και μεγάλοι- «πιο κοντά» στον πανέμορφο νυκτερινό ουρανό που μας περιβάλλει, ακούγοντας τις εξαιρετικές ιστορίες με τις οποίες οι αρχαίοι Έλληνες έντυσαν τους αστερισμούς του. 

Τα «Παραμύθια του Ουρανού 2» οπτικοποιούν με τρόπο εντυπωσιακό τις ιστορίες που βρίσκουμε στις «Μεταμορφώσεις» του Ησιόδου και του Οβίδιου για τις «Εποχές της Ανθρωπότητας», με τη βοήθεια των άστρων και των αστερισμών.

Οι ιστορίες αυτές πέρασαν μέσα στον χρόνο και από γενιά σε γενιά έφτασαν ως εμάς σαν ευχάριστα παραμύθια, αφού κάθε αφηγητής τις πλαισίωνε με τα δικά του λεκτικά και περιγραφικά στολίδια. 

Από την αρχαιότητα ακόμη οι παρατηρητές του ουρανού προσπάθησαν, άλλωστε, με κάθε τρόπο να δώσουν μια πιο οργανωμένη μορφή στο χάος των άστρων, με αποτέλεσμα τη γέννηση των αστερισμών. 

Τις καθάριες νύχτες, οι παλιές ιστορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με τους αστερισμούς ξαναγεννιούνται, αφού κάθε αστερισμός έχει τη δική του ιστορία. Σε έναν τέτοιο νυχτερινό ουρανό μάς ταξιδεύει ο δημιουργός της παράστασης, για να παρακολουθήσουμε ιστορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με τα άστρα. 

Πρόκειται για μια εξαιρετική προσέγγιση για παιδιά, η οποία ξεκινά με μια εισαγωγή στους Αστερισμούς, στις κινήσεις του Ηλίου και των Πλανητών, και φτάνει ως την ιστορία της Αρχαίας Θεάς της Δικαιοσύνης και τους αστερισμούς του Ζυγού, με τους οποίους συνδέεται.

Η παράσταση αυτή από τη μακρινή Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει ως δημιουργό της τον Κagaya, έναν «ψηφιακό» καλλιτέχνη που είναι διάσημος στην Ιαπωνία. Γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης με θέμα το Σύμπαν, έργα που περιλαμβάνουν κυρίως γραφικά και ψηφιακές εκτυπώσεις,  εικόνες για βιβλία και περιοδικά που αφορούν σε αστρονομικά θέματα. 

Το «Τρένο της Φαντασίας» ήταν η πρώτη παράστασή του που φιλοξενήθηκε στο Πλανητάριο το 2010, με τεράστια επιτυχία. «Τα παραμύθια του Ουρανού 2» είναι η δεύτερη παράσταση για παιδιά που υπογράφει στην Ελλάδα. 

Η παράσταση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου (Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 2109469600) με προβολές κάθε Σάββατο και Κυριακή από 6 Οκτωβρίου 2012 έως και τον Ιανουάριο 2013. 

Την ημέρα της πρεμιέρας (Δευτέρα 1 Οκτωβρίου) θα υπάρξουν τρεις παραστάσεις (18.30, 19.30 και 20.30) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τα δελτία, που είναι απαραίτητα για την είσοδο, θα διανέμονται από τις 18.00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων από το ταμείο του Πλανηταρίου.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 6€, παιδιά 4€.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ