Παραιτήθηκε ο Αυτοκράτορας Ακιχίτο

 

Έπειτα από περισσότερο από δύο αιώνες, η Ιαπωνία έζησε ξανά την παραίτηση του Αυτοκράτορά της. Ο 125ος Αυτοκράτορας, Ακιχίτο, παραιτήθηκε από το Θρόνο των Χρυσανθέμων σε μια λιτή τελετή που έλαβε χώρα στην «Αίθουσα του Πεύκου» (Μάτσου νο Μα) των Ανακτόρων το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου, παρουσία 330 επίσημων προσκεκλημένων.

Ο Ακιχίτο παρέδωσε τους δύο από τους τρεις Ιερούς Θησαυρούς του Ιαπωνικού Θρόνου, το Σπαθί και το Κόσμημα, καθώς και τις Αυτοκρατορικές Σφραγίδες, που μεταβιβάζονται στον πρωτότοκο γιο του, Ναρουχίτο και εξέφρασε στη σύντομη ομιλία του τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στο λαό της Ιαπωνίας που τον στήριξε ως σύμβολο στα τριάντα χρόνια της βασιλείας του.

[box style=”0″]«Σήμερα, ολοκληρώνω το καθήκον μου ως αυτοκράτορα. Επιτρέψτε μου να εκφράσω την βαθιά μου εκτίμηση για τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Άμπε ως εκπρόσωπος του ιαπωνικού λαού. Είχα την τύχη να είμαι σε θέση να φέρω εις πέρας το καθήκον μου ως αυτοκράτορα με βαθιά εμπιστοσύνη και σεβασμό εκ μέρους του ιαπωνικού λαού επί τριάντα χρόνια από την ανάρρησή μου στον θρόνο. Προς τον λαό που με αποδέχθηκε και με στήριξε ως σύμβολο, εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Μαζί με την αυτοκράτειρα, ελπίζω από καρδιάς ότι η νέα εποχή Ρέιουα που αρχίζει αύριο θα είναι ειρηνική και καρποφόρα, και προσεύχομαι για την ειρήνη και την ευτυχία της χώρας μας και των λαών του κόσμου» [/box]

Προηγουμένως, ο Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ακιχίτο εκ μέρους του ιαπωνικού λαού: «Έχοντας υπόψιν μας τον τρόπο με τον οποίο ο Αυτοκράτορας στάθηκε πάντα δίπλα με τον λαό της Ιαπωνίας, ανεξάρτητα από την κατάσταση, εμείς εκφράζουμε προς το πρόσωπό του το βαθύτατο σεβασμό μας … ελπίζουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χτίσουμε ένα λαμπρό μέλλον για την Ιαπωνία, το οποίο να είναι ειρηνικό και γεμάτο ελπίδα».

Το πρωί εκατοντάδες Ιάπωνες, ξένοι τουρίστες και τηλεοπτικά κανάλια είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αυτοκρατορικά ανάκτορα για να παρευρεθούν στην ιστορική στιγμή.
Η τελετή ενθρόνισης του Ναρουχίτο θα γίνει στις 10 το πρωί (04.00 ώρα Ελλάδος) της 1ης Μαΐου.

Φωτογραφίες έξω από το Παλάτι: Tζούνκο Ναγκάτα |GreeceJapan.com


Διαβάστε επίσης
Οι τελετές παραίτησης και ενθρόνισης

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα