Παιδιά από τη Φουκουσίμα θα φιλοξενηθούν τις γιορτές στην Κύπρο

Είκοσι πέντε παιδιά με έξι συνοδούς τους, από την περιοχή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, η οποία είχε πληγεί από το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε τον ισχυρό σεισμό των 8.9 Ρίχτερ στις 11/3/2011, θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης ”Εθελοντές Γιατροί – Κύπρου”, Δρ Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι η φιλοξενία των παιδιών πραγματοποιείται σε συνεργασία της Οργάνωσης με το Υπουργείο Εξωτερικών και την οργάνωση Women Federation for world peace. ”Σαν μια συνεισφορά της Κύπρου προς τον ιαπωνικό λαό που πλήγηκε από το τσουνάμι ήρθαμε σε επαφή με τις ιαπωνικές αρχές και ζητήσαμε, αν θέλουν, να στείλουν κάποια παιδιά να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Κύπρο”.

Τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 15 ετών, θα φτάσουν στην Κύπρο, την ερχόμενη Κυριακή, ανήμερα των Χριστουγέννων, μέσω Αμπου Ντάμπι, στις 11.40 το μεσημέρι.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ανέφερε, τα παιδιά και τους συνοδούς θα υποδεχθούν μέλη της Οργάνωσης με παιδιά μέλη προσκοπικών οργανώσεων. Αμέσως μετά, πρόσθεσε, με λεωφορείο θα αναχωρήσουν για το Μοναστήρι του Κύκκου όπου θα διαμείνουν μέχρι τις 27/12. Τις υπόλοιπες ημέρες της παραμονής τους στην Κύπρο, τα παιδιά θα διαμένουν στην Λευκωσία και θα πραγματοποιήσουν διάφορες εκδρομές και επισκέψεις στο νησί, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε, με την ευκαιρία της παραμονής των παιδιών στην Κύπρο, στις 29 Δεκεμβρίου η Οργάνωση σε συνεργασία και με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Πάρκο Ακρόπολης με πρόγραμμα που θα αφορά την κουλτούρα των δύο χωρών.

Τα παιδιά από την Ιαπωνία και οι συνοδοί τους θα αναχωρήσουν από την Κύπρο ανήμερα των Φώτων, στις 6/1/2012.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ